Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir korku filmi veya dizisinden sahneleri içermektedir. Ana karakterler arasında Amber (bir fotoğrafçı), Zoe, Colby, Lens, Emer ve Şerif bulunmaktadır.
- Film, Dört Temmuz'da yaşanan ve bir yıl sonra tekrar ortaya çıkan korkunç bir olayı konu almaktadır. Kasabada yaşayan bir balıkçı/şerif, ayıp sırlarını saklayan gençleri takip ediyor ve onları yakalıyor. Karakterler bu sırrı saklamaya çalışırken, bir yıl sonra bu sırrın bir kişinin ölümüne neden olduğu ortaya çıkıyor ve on yıl önce çocukları öldüren bir balıkçı efsanesi gerçek bir adama dönüşmüş.
- Hikaye, karakterlerin birbirlerinden şüphelenmesi, kasabadan kaçma planları yapması ve sonunda bu efsanevi adamın gerçek kimliğini keşfetme çabalarıyla ilerliyor. Film, korku ve gizem unsurlarıyla karakterlerin hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır.
- 02:39Dört Temmuz'un Balıkçısı
- Dört Temmuz'un Balıkçısı, her dört Temmuz'da kulübesinden çıkıp kancasını birer birer ve çılgınca koşar, sadece ayıp sırları olanların peşinden gider.
- Kayıt ekibinden bir çocuk geçen yaz bir kızla kampa gitmiş ve o balıkçıyı görmüş, iki gün sonra ikisi de ormandan dışarı çıkamamış.
- Balıkçı Noel Baba gibi değil, daha çok Karın deşen Jack gibi yaramazlık yapan çocukların peşinden gider ve hiç yakalanmamış.
- 04:19Kamp Gezisi ve Ayrılık
- Bir fotoğrafçı, üniversiteye gitmiş arkadaşının tripodunu taşıyacak biri olabileceğini söyleyerek ilgi çekiyor.
- Zoe ve Amber, dört Temmuz'un kutlanmasında ayrılıyor, Zoe üniversiteye gidecekken Amber bir yıl daha kasabada kalacak.
- Amber, Zoe'ye bir yıl sonra kasabaya döndüğünde ikisinin için dünyanın en güzel yerlerinden birine dönüşeceğini söylüyor.
- 08:22PJ'in Ölümü
- Şerif Davis peşindeyken kaçan biri, PJ'i öldürmüş ve kanca ile kanını dökmüş.
- Kanca eBay'dan otuzdokuz dolara alınmış ve ilanında gerçek olduğu yazıyordu.
- PJ'in eşinin şifreleri iki kez kontrol etmesi gerektiği, ancak birinin onları kaldırdığı ve bu kişinin PJ'in eşinin olduğu ortaya çıkıyor.
- 10:51Sırrı Saklama Kararı
- Çocuklar polise gitmeyi düşünüyorlar ancak PJ'in babasının onları sevmediği ve kasabada masum bile olsan işin bittiği için bu fikri reddediyorlar.
- Amber, gerçeği söylemek PJ'yi geri getirmeyeceğini söylüyor çünkü onu kestiğini herkes görmüş.
- Çocuklar, bu sırrın kendileriyle öleceğini ve birlik olup bu sırrı saklamaları gerektiğini kararlaştırıyorlar.
- 14:39Bir Yıl Sonra
- Bir yıl sonra ahır partisinde Amber ve arkadaşları buluşuyor.
- Amber, üniversiteye gitmek için kasabadan ayrılacağını ve sanat fotoğrafları satarak zengin ve ünlü olacağını söylüyor.
- Amber, Colby ile konuşurken geçen yaz olanların her şeyi değiştirdiğini ve Kaliforniya'ya taşınmak fikrinin Colby'nin olduğunu belirtiyor.
- 25:26Zoe'nin Sorunu
- Zoe, Amber'e geçen yaz ne yaptıklarını bildiğini söylüyor.
- Zoe, kendisine gelen mesajları kimin gönderdiğini bilmediğini ve bununla ilgili beste yaptığını ama single'ının herif olduğunu belirtiyor.
- Zoe, ailesinin kasaba dışında olduğunu ve Colby'ye gidemeyeceğini söyleyerek Amber'in evinde kalabileceğini istiyor.
- 28:38Sırrın Ortaya Çıkması
- Roger, önemli bir konu olduğunu söyleyerek bir şeyi kapatmasını istiyor.
- Birisi sırrın ortaya çıktığını ve her şeyden kurtulduklarını düşündüklerini söylüyor.
- Çocuklar, polise gitmeleri gerektiğini ve doğruyu söylemek için bir şansları olduğunu düşünüyorlar, ancak Amber önce Colby ile konuşmayı tercih ediyor.
- 31:16Karşılaşmalar ve Şüpheler
- Bir kişi diğerine çiçeklerden bahsederek borç olduğunu söylüyor.
- Şerif, okulun etrafında geziyormuş ve arabayı görünce merhaba demek istemiş.
- Dört Temmuz'un yeniden geleceği ve her yıl çok zor olacağı konuşuluyor.
- 32:37Amber ve Roger'ın Tartışması
- Amber kızmış ve oyun oynadıklarını düşünüyor.
- Roger, bir söz verdiğini ve çenemi kapattığını, olanları geçmişe gömdüğünü söylüyor.
- Amber, Roger'ın bir pislik olduğunu hep bildiğini belirtiyor.
- 39:37Teleferik Olayı
- Bir kanca hakkında konuşuluyor ve Amber'in bindiği teleferiğe saldırdığına inanılmaması gerektiği söyleniyor.
- Roger'ın şoka girdiği ve polise gitmeleri gerektiği belirtiliyor.
- Bir kaza olduğu ve sırın korunması gerektiği konuşuluyor.
- 45:17Roger'ın Ölümü
- Roger kendini öldürmüş ve onu orada bulmuşlar.
- Polis, Roger'ın ailesiyle bağlantı kuruyor ve geçen yaz olanları atlatamadığını düşünüyor.
- Roger'ın ailesi, oğlunun depresyona girdiğini ve bu yıl pek haber alamadıklarını söylüyor.
- 47:11Arkadaşlar Arasındaki Tartışma
- Bir kişi hafta sonu yalnız olduğunu ve endişelenmemesinin yersiz olmadığını söylüyor.
- Roger'ın yaptığına inanılmadığı ve kancayı gölden çıkardığına inanılmadığı belirtiliyor.
- Bir başkası daha öldüğü için artık daha güvende oldukları söyleniyor.
- 49:42Keresteci Çocukla Konuşma
- Keresteci çocuğa dün gece olanları duyup duymadığı soruluyor.
- Dört Temmuz'un VPC'in ölüm yıldönümü olduğu ve bu da Racer'ı çok zorlamış olabileceği söyleniyor.
- Keresteci çocuğa bir grup terapisi yapıldığı ve sorun çıkaranı sevmediği tavsiye ediliyor.
- 51:19Şerif Hakkında Şüpheler
- Şerif'in balıkçı kıyafetiyle ortalıkta dolaştığına inanılıyor.
- Şerif'in ordu'da özel birlikteydi ve oğlunun öldüğü belirtiliyor.
- Şerif'in peşlerinde olduğunu bildikleri için bir şeyler yapmaları gerektiği söyleniyor.
- 55:32Amber ve Şerif'in Karşılaşması
- Amber, Şerif'e geçen yaz ne yaptıklarını bildiğini söylüyor.
- Şerif, Amber'in aptal balıkçı hikayesini duymamış olmasının tuhaf bir kazaymış gibi davranıyor.
- Amber, Şerif'e bir şey yapmaya başladığını ve belada olduğunu söylüyor.
- 58:28Hefner'a Gitme Kararı
- Hefner'a gitmeleri gerektiği ve onun yardım edeceğini söylüyorlar.
- Eğer bunu yapan kişi Davis'ti, üstüne gidersek geçen yıl olanları herkese anlatacaklarını düşünüyorlar.
- Şerif hakkında yanılıyorsa üzgün olduklarını ve paniğe kapıldıklarını söyleyeceklerini belirtiyorlar.
- 59:40Şerif ile Konuşma
- Şerif ile konuşmak için bir araya geliyorlar.
- Şerif, PJ ile ilgili konuşmak istediğini söylüyor.
- Şerif, oğlunun ölümünden bahsediyor ve son bir kaç gündür ciddi bir sorun yaşadıklarını belirtiyor.
- 1:01:03Kasabadan Ayrılma Planı
- Kasabadan gitmeleri gerektiği ve bir başkasının da peşinden gitmeye kalkarsa ne olacağı konuşuluyor.
- Zoe, bir plan yaptıklarını ve seyircinin önünde sahneye çıkacağını söylüyor.
- Zoe, kasabadan ayrılmak için arabasını alacağını ve şarkısını söyledikten sonra uzaklaşacaklarını belirtiyor.
- 1:03:36Ucubenin Efsanesi
- Ucubenin fikri, Zoy'un bir araya getirdiği uydurma hikayelerden edinilmiş ve sonunda gerçek bir adama dönüşmüş.
- Dört Temmuz gününde bu adam kasabadaki tüm çocukları öldürmüş ve bir yıl sonra Karayipler'de küçük bir adada ölmüş.
- Dört Temmuz'dan birkaç gün önce onu öldürmüşler.
- 1:04:24Liseden Mezuniyet ve Bar
- Konuşmacı liseden mezun olmuş ve gerçek bir hayata başlamak zorunda olduğunu düşünüyor.
- Bir bar ortamında, sarhoş bir adamla karşılaşıyor ve onun amcasının onları öldürmeye çalıştığını öğreniyor.
- Barın sahibi, rock'n roll gösterisi için hazır olmalarını söylüyor.
- 1:09:28Sahne Performansı ve Tehlike
- Konuşmacı sahnede müthiş bir performans sergilemiş ve Los Angeles'tan bir menajer telefonunu istemiş.
- Bir tehlike yaşanıyor ve konuşmacı "nereye gitti" diye soruyor.
- Bir yerde "hangi cehennemdeyiz" diye sorgulamalar yapılıyor ve Zoy'un nerede olduğu bilinmiyor.
- 1:13:12Şerif ve Gerçeğin Ortaya Çıkması
- Polis amcasına yardım isteniyor ve "bizi öldürmeye kalktı" diye iddia ediliyor.
- Şerif, geçen yaz ne yaptıklarını bildiğini ve Roger'un son hafta çok korktuğunu, her şeyi itiraf etmek istediğini söylüyor.
- Şerif, Roger'a çok geç olduğunu söylediğini ve çenesini kapatması gerektiğini belirtiyor.
- 1:19:42Efsane ve Gerçeğin Birleşimi
- Bir balıkçı kaybolmuş ve kolundan akan siyah bir şey görülmüş.
- On yıl önceki balıkçı, çocukları öldüren adam en baş o adam değildi, bu bir efsane ve gerçeğe dönüştü.
- PJ'nin öldüğü sır olarak saklanmış ve bunu birilerine anlatmaları gerektiği düşünülüyor.
- 1:21:03Kaçış ve Sonuç
- Kancalar takılıyor ve bir kaçış planı yapılıyor.
- Konuşmacılar "devam etmeliyiz, burada kalamayız" diyerek gitmeye karar veriyorlar.
- Bir adamı tarif etmeye çalışıyorlar ve geçen yılda birini öldüren çılgın sapık olduğunu düşünüyorlar.