Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, "Bordo Bereliler 2 Afrin" adlı filmin tanıtımını yapan bir röportajdır. Film yönetmeni Erhan Bay Timur ve film ekibi ile yapılan bir görüşmeden oluşmaktadır.
- Videoda, Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Kuzey Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı konu alan "Bordo Bereliler 2 Afrin" filminin 23 Mart'ta Türkiye'deki tüm sinema salonlarında vizyona gireceği belirtilmektedir. Film, İnegol'de %90-95 oranında çekilmiş olup, çekimlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin set ekibine verdiği gerçek yerli silahlar kullanılmıştır. Yönetmen, askerlerin kahramanlıklarını göstermek amacıyla bu silahları kullandıklarını ve sanat camiasına da bu konuda çağrıda bulunduğunu ifade etmektedir.
- 00:10Film Hakkında Bilgiler
- "Bordo Bereliler 2: Afrin" filmi, Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzey Afrin'de yürüttüğü başarılı operasyonla ilgili bir filmdir.
- Film 23 Mart'ta Türkiye'deki tüm sinema salonlarında aynı anda vizyona girecek.
- Çekimler beş hafta kadar sürmüş ve yüzde 90-95'i İnegol'de, bir üç günlük çekim Orhan Gazi'de yapılmıştır.
- 00:41Film Ekibi ve Silahlar
- Filmde Cenk Ertan, Erdoğan Yaprak, Oğuz Yağcı, Balamir Eren ve Ozan Güler bordo bereli karakterleri canlandırmıştır.
- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin set ekibine verdiği gerçek yüzde yüz yerli silahlar filmde kullanılmıştır.
- Makine-Kimya Endüstrisi, sadece çekimlere özel etkisiz eğitim mermileri üretmiştir.
- 01:27Yönetmenin Açıklaması
- Filmin yönetmeni Erhan Bay Timur, askerlerin orada çatıştığını ve ölümle burun buruna olduğunu belirtmiştir.
- Yönetmen, askerlerin kahramanlıklarını filmde göstermek amacıyla bu filmi yapmışlardır.