Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir televizyon programında Kadriye-Selman Obuz çifti ile Rana adlı bir kadının biyolojik aile arayışını konu alıyor. Program sunucusu Berna, Kadriye Hanım ve Rana'yı bir araya getiriyor.
- Programda, Kadriye Hanım'ın 1999 yılında Adana'da dünyaya getirdiği ve nişanlısı ve annesi tarafından evlatlık verilen kız çocuğu Rana'nın biyolojik ailesini arama hikayesi anlatılıyor. Rana, geçen sene programda biyolojik ailesini aramak için başvurmuş ve DNA testi yaptırmaya karar vermiş. Kadriye Hanım ise Rana'nın biyolojik annesi olduğunu iddia ediyor ve DNA testi sonucunda sonuç bekleniyor. Program, iki tarafın duygusal karşılaşmasını ve DNA testinin sonuçlarını bekleyen bir şekilde ilerliyor.
- Kadriye ve Rana'nın Hikayesi
- Kadriye-Selman-Obuz çifti programda alkışlarla karşılıyor.
- Geçen sene programda biyolojik ailesini arayan Rana, Adana'dan alınma hikayesini anlatmıştı.
- Kadriye Hanım, Rana'nın nişanlıyken hamile kaldığını ve babasının bu gerçeği bilmediği için nişanlısı ve annesi çocuğuna evlatlık verdiğini iddia ediyor.
- 01:11Rana'nın Anıları
- Rana, doğumundan sonra bebeğinin öldüğünü öğrendiğini ve evlatlık alacak ailenin geldiğini öğrendiğini anlatıyor.
- İçindeki acının bitmediğini, her gün bebeğiyle yatıp kalktığını ve rüyalarında onu gördüğünü söylüyor.
- İki defa rüyasında bebeğin ölmediğini, yaşadığını gördüğünü ve eşi de bebeğin öldüğünü söylediğini belirtiyor.
- 01:52Rana'nın DNA Testi
- Rana, geçen sene biyolojik ailesini aramak üzere programda bulunmuştu.
- Rana, DNA testi yaptırmaya yarın geleceğini söylüyor.
- Rana, DNA testine bile gerek olmadığını belirtiyor.
- 02:53Rana'nın Gelişi
- Alkışlarla Rana programda karşılıyor.
- Berna, Rana'nın geçen sene çaresiz hissettiği halde bu sene güçlü olduğunu belirtiyor.
- Rana, Kadriye Hanım'ın kendisine "benim kızım olabilir" iddiasında bulunduğunu ve yüz simasından, mimiklerden, hareketlerden ve konuşma tarzından büyük bir benzerlik olduğunu söylüyor.
- 05:29Gerçeklerin Ortaya Çıkması
- 1999 yılında Adana'da dünyaya getirilen kız çocuğu, ailesinden saklanmak için verilmiş.
- Rana'nın büyüten ailesi, onu sadece bebekken muayene eden Doktor Ahmet Kuyt'un adını vermiş.
- Rana'nın gerçek ailesi, onu bir kadın tarafından kanlar içinde aldıklarını ve hiçbir belge, yazı veya evrak olmadığını söylüyor.
- 07:37DNA Testi Sonuçları
- Kadriye Hanım ve Rana'nın DNA testi sabah yapılmış.
- Test sonuçları pazartesi günü çıkacak.