• Buradasın

    Bir Cinayet Soruşturması ve Engelli Bireylere Akülü Sandalye Teslimatı Programı

    youtube.com/watch?v=x2JbDWQOzZk

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir televizyon programı formatında olup, iki ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Müge Anlı'nın engelli bireylere akülü sandalye teslim ettiği sahneler gösterilirken, ikinci bölümde Fatma Hanım ve Hidayet Akyol'un kaybolması ve muhtemelen öldürülmesi olayı ele alınmaktadır.
    • Programın ilk bölümünde Müge Anlı'nın Samsun, İzmir, Karaman gibi şehirlerde engelli bireylere akülü sandalye teslim ettiği sahneler gösterilirken, ikinci bölümde Fatma Hanım'ın kaybolması ve Hidayet Akyol'un kaybolması olayları detaylı olarak incelenmektedir. Program boyunca, şüpheli olan Necla'nın ifadeleri, telefon kayıtları ve aile içi ilişkiler sorgulanarak olayın gerçek yüzü ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır.
    • Programda ayrıca, kayıp bir kadının aranması süreci, telefonunun yastığın altında bulunması, mezarlığa gitme planları ve aile üyeleri arasındaki iletişim sorunları gibi detaylar ele alınmaktadır. Sunucu, izleyicilerden gelen soruları da değerlendirerek olayın farklı yönlerini incelemektedir.
    00:18Fatma Demir Cinayeti
    • Fatma Demir'in cinayeti aile içinden biri tarafından işlenmiş olabilir.
    • Cinayetin nedeni, Fatma Hanım'ın intihar edeceğini bildiği kişilerin onu öldürmesi olabilir.
    • Gelinler arasında çelişkiler var ve Fatma Demir'in kayınvalidesinin tarlaya gittiği konusunda bilgi eksikliği bulunuyor.
    01:16Kayıp Kız Kardeş Arayışı
    • Bir aile, kayıp kız kardeşlerini arıyor ve en ufak bilgisi olan kişinin aramasını istiyor.
    • Kız kardeşleri 46 yıl önce kaybolmuş ve aile üyeleri onu özlediklerini belirtiyor.
    • Kız kardeşlerinin sesini duymak ve kavuşmak için umut ediyorlar.
    01:55Ahmet'in Cinayeti
    • Bir kişi, Ahmet'in Fatma Demir'i öldürdüğünü iddia ediyor.
    • Ahmet'in "günaha battım" dediği ve "ablamı niye öldüreceğim" diye sorduğu belirtiliyor.
    • Ahmet'in mesajları inceleniyor ve bu mesajların cinayetle ilgili olduğu düşünülüyor.
    02:52Akülü Sandalye Hediye Etme
    • Müge Anlı, Samsun Çarşamba'ya bağlı Ağaca Güney köyünde 14 yaşındaki Hasret Altürk'e akülü sandalye hediye ediyor.
    • Hasret doğuştan spina bifidalı (omurilik felci) ve belden aşağısı tutmuyor, tuvalet ihtiyacını bilmiyor.
    • Akülü sandalye sayesinde Hasret arkadaşlarıyla dışarı gezebilecek ve kendi başına bir yere gidebilecek.
    04:44Diğer Akülü Sandalye Hediye Etme
    • İzmir Selçuk'ta 7 yaşındaki Duru Atasoy'a akülü sandalye hediye ediliyor.
    • Duru doğuştan spina bifidalı ve omurilik felci nedeniyle belden aşağısı tutmuyor.
    • Akülü sandalye sayesinde Duru okulun bahçesinde dolaşabilecek ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilecek.
    06:03Diğer Akülü Sandalye Hediye Etme
    • Samsun Canik'te Rukiye Gökbaş'a akülü sandalye hediye ediliyor.
    • Rukiye doğuştan kasası bir yardım etmeden dışarı çıkamıyor.
    • Akülü sandalye sayesinde Rukiye sahile, çarşıya ve her yere tek başına gidebilecek.
    07:04Akülü Sandalye Hediye Etme
    • İzmir Buca'da skolyoz rahatsızlığı olan 10 yaşındaki Ceyhun Bey'e akülü sandalye hediye ediliyor.
    • Ceyhun nefes darlığı çekiyor ve akülü sandalye sayesinde rahatlayacak.
    • Akülü sandalye sayesinde Ceyhun kendi başına bir yere gidebilecek.
    07:54Akülü Sandalye Hediye Etme
    • Karaman Atatürk Mahallesi'nde 21 yaşındaki Mustafa Tunç'a akülü sandalye hediye ediliyor.
    • Mustafa 15 senedir kas hastalığı nedeniyle evde kalmak zorunda ve ailesi onu sırtında taşıyor.
    • Akülü sandalye sayesinde Mustafa dışarı çıkabilecek ve kendi başına bir yere gidebilecek.
    08:58Hayırseverlik Mesajı
    • Birine yardım etmenin mutluluğunu yaşayan herkesin yüzü güler.
    • Hayatta iyi şeyler yaparak güzelleşebiliriz ve üzülmeden, yılmadan hayata devam etmek gerekir.
    • İzleyicilerden gülmeye devam etmeleri rica ediliyor.
    09:33Akülü Sandalye Hediye Etme
    • Müge Anlı, hayırseverlerine tekerlekli ve akülü sandalye gönderiyor.
    • Akülü sandalye ulaştığında özellikle çocukların yüzündeki mutluluk sadece çocukların değil, belirli bir yaşın üstündeki izleyiciler için de önemli.
    • Akülü sandalye sayesinde engelli kişiler dışarı çıkabiliyor ve aile fertleriyle aynı masada oturabiliyor.
    11:49Tekerlekli Sandalye Gönderenler
    • Tevfika Işıkçı, Meral Ayarcı ve diğer birçok kişi birer tekerlekli sandalye gönderdiler.
    • Burcu Bulut yedi, Berrin ve Erkan Tav dokuz, Hatice Naz dokuz, Manuel iki akülü sandalye gönderdi.
    • Cemile Karadereli, İbrahim, Ebru Aksu ve diğer birçok kişi üçer tekerlekli sandalye göndererek sevgi zincirine katkıda bulundu.
    13:32Tekerlekli Sandalye Hedefleri
    • Tekerlekli sandalye isteyip alamayan kimse kalmaması için sezon sonuna kadar dokuz bin hedeflendi.
    • Programda tekerlekli sandalye isteyenlerin Kebriye Hanım'a ulaşması gerektiği belirtildi.
    • Güney Erguvan adlı elli yaşındaki kişinin kaybolduğu ve sonunda Hadımköy Polis Karakolu'na teslim edildiği duyuruldu.
    15:17Fatma Hanım'ın Kaybolması Hakkında
    • Programda Fatma Hanım'ın kaybolması konusu ele alındı ve hafta sonu yapılan bandların izlenmesi gerektiği belirtildi.
    • İlk günden itibaren konuşulanların bugün konuşulanlarla ilgisi olmadığı vurgulandı.
    • Necla'nın anlattığı bir şeyin dikkat çektiği ve bu konunun üzerinde konuşulacağı belirtildi.
    16:43Mustafa Demir'in Görüşleri
    • Rahmetli Fatma Hanım'ın eşi Mustafa Demir programda yer aldı.
    • Mustafa Bey, ilk yayına bağlandığında "karımı kim öldürdüyse benim gelinler bilir" demiş ve bu fikirde değişmediğini belirtti.
    • Mustafa Bey, oğlu Ali Demir'e kızmış ve Ali'nin annesinin ölüm raporu için yüzelli bin lira rüşvet verdiğini iddia etti.
    18:25Köydeki Dedikodu ve Rüşvet İddiaları
    • Konuşmacı, köylerinde bir dedikodu olduğunu ve oğlunun inşaatta işçi başı olarak iş yaptırıldığını belirtiyor.
    • Dedikodu, yüzelli milyon lira rüşvet verildiği ve bu parayı Ali'nin verdiğini iddia ediyor.
    • Konuşmacı, bu dedikodu karşısında kızmadığını ancak oğlunun bu parayı kimin verebileceğini sorduğunu anlatıyor.
    20:00Dedikodu ve Aile İçindeki Endişeler
    • Konuşmacı, köyde bu olayın tamamen aile içinde meydana geldiği ve aile içinde birileri tarafından örtbas edilmeye çalışıldığı konusunda ciddi bir düşünce ve kaygı olduğunu belirtiyor.
    • Anlatılan olayın akla yakın olmadığını, olması mümkün olmadığını ancak altta yatan etkinin aile içinden birinin bunu gerçekleştirdiği yönünde olduğunu söylüyor.
    • Köyde herkesin neyin ne olduğunu biliyor olabileceğini, ancak kimse konduramadığını veya dillendirmek istemediğini ifade ediyor.
    21:45Necla'nın Tutarsızlıkları
    • Necla'nın "ben karışmayacağım" sözü işaret ediliyor ve izleyicilere buluşup buluşmayacakları soruluyor.
    • Necla'nın kayınvalidesinin sabah tarlaya gidip gitmediği konusunda tutarsızlıklar olduğu belirtiliyor.
    • Necla'nın önce turşuluk gideceğini, sonra fasulye toplamaya gittiğini söylediği ve bu tutarsızlıkların nedeni sorgulanıyor.
    27:29Telefon Kayıtları ve Tutarsızlıklar
    • Necla'nın kayınvalidesinin evden çıkıp gitmesi ve kardeşinin arama yaptığı saatlerle ilgili tutarsızlıklar olduğu belirtiliyor.
    • Telefon şirketinin arama saatlerini yanlış gösterdiği iddia ediliyor.
    • Necla'nın kardeşinin "kimseye söyleme" dediği ve "davaya çakma" dediği ifade ediliyor.
    28:26Kayınvalidenin Kaybolması
    • Konuşmacı, izleyicilerden kayınvalidenin kayboluşuyla ilgili bir ipucu bulmalarını istiyor.
    • Kayınvalidenin bahçeye gittiği ve öğleden sonra eve dönmediği belirtiliyor.
    • Kayınvalidenin tansiyon sorunu olduğu ve aç kalabileceği endişesi dile getiriliyor.
    30:10Kayınvalidenin Sabahdan Güneye Kadar Kalması
    • 22 Ağustos'ta güneşin Türkiye için en tepede olduğu ve sıcak bir gün olduğu belirtiliyor.
    • Kayınvalidenin sabah 7-8'den akşam karanlığına kadar tarlada çalıştığı ve susamak ihtiyacı olduğu vurgulanıyor.
    • Kayınvalidenin yanında su içmek için bir şey götürmediği söyleniyor.
    31:27Turşuluk Toplama İddiası
    • Kayınvalidenin turşuluk topladığı iddia ediliyor.
    • Kocanın kayınvalidenin nerede olduğunu sorduğu ve turşuluk topladığını bildiği belirtiliyor.
    • Kayınvalidenin turşuluk toplamaya gittiğini ve eve dönmediğini söylediği anlatılıyor.
    32:50Balkondan Seslenmeme Nedeni
    • Konuşmacı, kayınvalidenin balkona çıkıp "ana" diye seslenmemesinin nedenini sorguluyor.
    • Kayınvalidenin sesini duyuracağı kimse olmadığı için seslenmediği iddia ediliyor.
    • Kayınvalidenin aşağıda da olmadığı için seslenmenin manası olmadığı belirtiliyor.
    34:19Fasulye Toplama İddiasının Mantıksızlığı
    • Kayınvalidenin fasulye toplamadığı ve eve dönmediği belirtiliyor.
    • Konuşmacı, kayınvalidenin bahçede topladığı şeyi eve getirmeden tarlaya gitmeyeceğine dair mantıksal bir açıklama istiyor.
    • Kayınvalidenin bedensel engeli olduğu ve topladığını eve getirmeden tarlaya yürüyemeyeceği vurgulanıyor.
    37:33Telefonun Bulunması
    • Evde dört oda bulunuyor ve telefon çaldığında diğer odalardan duyuluyor.
    • Kadının telefonu evde kapalı olarak bulunmuş ve akşam saatlerinde eşi tarafından aranmış.
    • Telefonu bulan kişi, evi temizlerken yastığın altında bulmuş ve kadının beline bağladığı tela koyma şeyinde olduğunu belirtmiş.
    43:29Kadının Kaybolması
    • Şah Turna Kara, 13 yaşındaki kızının kaçırıldığını söyleyerek stüdyoya gelmiş.
    • Yonca, en büyük kızı, 13 Nisan sabah 10 civarında ev temizliğine gideceğini söyleyerek kardeşinden ayrılmış.
    • 14:28'de kırıkta, 15 civarı eve misafir gelmiş ve Necla kapıya çıkmamış, babaannesinin malda olduğunu söylemiş.
    45:28Kadının Bulunması ve Telefon Kayıtları
    • Yengeler eve girince yatakta olmadığını fark etmişler.
    • Necla babasını aramış ve babası "kocaya kaçmış merak etmeyin" demiş.
    • Telefon kayıtlarına göre Necla sabah 9:03'te kardeşini aramış ve 14:20'de Arif, 24:00'de İsa, 28:00'de Arif, 47:00'de Ali ve 17:47'de Ali'yi aramış.
    46:55Hidayet'in Mezarlık Ziyareti
    • Hidayet, yemeğini suyunu aldıktan sonra gitti ve bir tarlaya bakmak istedi.
    • Hidayet, mezarlığa gitmek için ablasıyla ızgara yapacaklarını söyledi.
    • Bir görgü şahidi, Hidayet'i önce tek başına, ardından babasıyla birlikte motosiklete binip Ayvacık pazarına giderken gördüğünü belirtti.
    48:38Hidayet'in Açıklamaları
    • Hidayet, o gün tek başına çıktığını ve annesinin mezarlığına gittiğini iddia etti.
    • Hidayet, Necra'nın da mezarlığa gitmek istediğini, ancak kendisinin haberinin olmadığını söyledi.
    • Hidayet, annesinin mezarına gitmek için saat onda çıktığını belirtti.
    50:42Çelişkiler ve İddialar
    • Hidayet, Büşra'yı mezarlığa gitmek için aradığını söyledi.
    • Hidayet, Büşra'nın mezarlığa gitmek için aradığını kendi ağzından kaçırdığını iddia etti.
    • Hidayet, Büşra'nın öğlen eve gelmediğini, normal şartlarda öğlen eve geldiğini belirtti.
    56:14Son Tartışma
    • Hidayet, Büşra'nın toplamaya gittiğini söyledi.
    • Hidayet, Büşra'nın sıktığı turşuluk için onu rahatsız ettiğini iddia etti.
    • Hidayet, geçen sene de benzer bir durum olduğunu ve annesinin bir şey olmadığını söylediğini belirtti.
    57:51İntihar Olayı Tartışması
    • Konuşmacılar arasında intihar olayı hakkında bir tartışma yaşanıyor, kimin intihar ettiğini tartışıyorlar.
    • Bir kişi diğerine intihar olayını kendisinin attığını iddia ediyor, ancak diğer kişi bunu reddediyor.
    • Konuşmacılar arasında intihar olayının şüpheli bir ölüm olduğu ve cinayet olmadığı konusunda bir anlaşmazlık var.
    1:00:13Mezarlığa Gitme Planı
    • Konuşmacılar arasında mezarlığa gitme planı hakkında bir konuşma geçiyor, Hidayet'in her gün annesinin mezarına gittiği belirtiliyor.
    • Bir kişi diğerine mezarlığa gitmek istediğini ve Büşra'yı aradığını söylüyor.
    • Konuşmacılar arasında samimiyet seviyesi hakkında bir tartışma yaşanıyor, evlendikten sonra aralarının açıldığı belirtiliyor.
    1:03:45Hidayet'in Ziyareti
    • Pazar günü Hidayet'in geldiği ve pazartesi günü gelmediği belirtiliyor.
    • Konuşmacılar arasında Hidayet'in evlendikten sonra yalnız gelmediği, genellikle eşiyle geldiği konuşuluyor.
    • Bir kişi diğerine Büşra'yı mezarlığa gitmek için aradığını ve çocuğunu kayınvalidesine bırakacağını söylüyor.
    1:08:38İnek Sütü Tartışması
    • Konuşmacılar arasında inek sütü sağma konusunda bir tartışma yaşanıyor.
    • Bir kişi diğerine inek sütü sağmadığını, bebeğinin süt içmediğini söylüyor.
    • Konuşmacılar arasında inek sütünün nasıl kullanıldığı ve kimin tarafından satıldığı konusunda bir anlaşmazlık var.
    1:12:24Bir tartışma ve yalan tespiti
    • Bir kadın kocasının nerede olduğunu soruyor ve suçluysa kendisinin gelip oturacağını belirtiyor.
    • Konuşmacı, Büşra'yı arayıp mezarlığa gideceğini söylediğini iddia ediyor.
    • Konuşmacı, on yıl önceki ve sonraki kendisi arasında hiç alaka olmadığını, fikirlerinin değiştiğini belirtiyor.
    1:13:21Yalan tespit etme ipuçları
    • Konuşmacı, birine bir şey sorduğunuzda insanlar size sorduğunuz soruyu bir kez daha sorarak cevap veriyorlarsa bir iki yalan söylüyorlarını söylüyor.
    • Bu durumun nedeni, o arada düşünme payı olması ve beyin kısa sürede bir şey uydurması.
    • Konuşmacı, Necra'nın da sürekli her sorduğu soruya aynı şeyi sorarak cevap verdiğini belirtiyor.
    1:15:29Mezarlığa gitme planı
    • Konuşmacı, Büşra'yı saat dokuz gibi aradığını ve ne yaptığını sorduğunu anlatıyor.
    • Büşra'nın turşucuk yapacaklarını, babasının fındık toplamaya gittiğini ve ablasının ızgara yapacaklarını söylediğini belirtiyor.
    • Konuşmacı, evde kimse olmadığı için mezarlığa gideceğini söylediğini ve Büşra'nın da kabul ettiğini, ancak kaynananın eve gelmediği için gitmediklerini söylüyor.
    1:16:23Mezarlığa Gitme Planı ve Kayınvalidenin Gelmediği
    • Necla'nın anlatımını yapabilmek için yaklaşık bir aydır uğraşıyorlar.
    • Büşra, Necla'ya mangal konusunu sorduklarını ve Necla'nın sabah konuşmayacağını söylediğini belirtiyor.
    • Necla, mezarlığa gitmediğini kaynanasının gelmediği için bahane ediyor.
    1:17:14Kayınvalidenin Gelmediği Durum
    • Kayınvalidenin bahçeden geleceğini söyleyen Necla, saat geçtikçe kayınvalidenin gelmediğini fark ediyor.
    • Necla, kayınvalidenin gelmediğini fark etmesine rağmen onu çağırmıyor ve kendini umursadığını gösteriyor.
    • Büşra, Necla'nın mezarlığa gitmek için kayınvalidenin gelmesini beklediğini ve anlaşmış olduklarını hatırlatıyor.
    1:18:31Kayınvalidenin Durumu Hakkında Endişe
    • Kayınvalidenin mezarlığa gitme programının yerine gelmesi için bahçeye seslenip veya inip sorulması gerektiği belirtiliyor.
    • Necla, kayınvalidenin durumunu merak etmediğini ve normal olarak sormak ihtiyacı hissetmediğini söylüyor.
    • Kayınvalidenin rahatsızlıkla tek elinde olduğu ve yardım edilmesi gerektiği vurgulanıyor.
    1:20:29Karadeniz'de Seslenme Geleneği
    • Hasan Bey, Sinop'lu olduğunu ve Karadeniz'de cep telefonu olmadığı vakitlerde nasıl anlaşıldığını anlatıyor.
    • Karadeniz'de "ana" diye bağırdığında sesin duyulduğu ve "geliyorum kızım" diye cevap verildiği belirtiliyor.
    • Doğu'da da benzer şekilde isimlerin sonunda "o" koyarak uzatıldığı açıklanıyor.
    1:22:29Kayınvalidenin Durumu Hakkında Şüpheler
    • Hidayet'in doğru söylediğini, sabah aradığında mezarlık için aramadığını ve kayınvalidenin kaybolduğunu duyduğunu belirtiyorlar.
    • Kayınvalidenin tarlada yılan sokması, bayılması veya intihar etmesi gibi olasılıklar düşünülüyor.
    • Necla'nın kayınvalidenin durumunu endişelenmediği ve eşyalarının evde olduğu belirtiliyor.
    1:24:26Katilin Çıkışı ve Yalanlar
    • Katilin nasıl çıkacağı soruluyor ve yalan söyleyen kişinin saklayacağı bir şey olduğu belirtiliyor.
    • Necla'nın mesajlaşmalar konusunda yalan söylemesinin anlaşılabileceği, ancak o gün neler yaşandığı ile ilgili yalan söylediğinin ayrı bir mevzu olduğu vurgulanıyor.
    • Necla'nın kayınvalidenin durumunu anlatırken farklı bahaneler kullandığı ve Muhammed'e "fal toplamaya gitti" dediği iddia ediliyor.
    1:27:48Misafirlerin Eve Gelmesi Tartışması
    • Muhammed, o gün kimsenin eve gelmesini engellediğini iddia ediyor.
    • Misafirlerin geldiğini görmediğini söylüyor, ancak arabanın sesini duymadıklarını sorguluyorlar.
    • Konuşmacı, arabanın sesinin bir kilometre öteden duyulabileceğini belirtiyor.
    1:28:31Hatırlama Sorunu
    • Necla'nın bazı şeyleri anlatmadığı ve sonra normal olmuş gibi anlattığı sorgulanıyor.
    • Necla, o gün ne yaşandığını bilmediğini, anlatıldıkça aklına geldiğini iddia ediyor.
    • Konuşmacı, önemli bir günle ilgili cinayet olduğu ortaya çıktığında o günün unutulamayacağını vurguluyor.
    1:30:33Telefon Kayıtları ve Mezarlık Tartışması
    • Sabah kalkar kalkmaz kardeşini arayıp mezarlık mevzusunu konuştuğu iddia ediliyor.
    • Dokuzda yapılan aramada Hidayet ve kendi kardeşinin gelinin kaybolduğunu söylediği belirtiliyor.
    • Bahçedeki kaynana geri dönmediği ve bu durumun sorgulanması gerektiği vurgulanıyor.
    1:31:47Mezarlığa Gitme Planı
    • Geçen günlerde çocuğu kayınvalidesine bırakacağını söylemiş, şimdi Büşra ile gideceklerini belirtiyor.
    • Yirmi dakikalık yol olan mezarlığa yürüyerek onbeş dakika sürdüğünü söylüyor.
    • Sabah dokuzda Büşra'yı aradığını, ev işlerini yapacağını ve onbeş dakika döneceğini belirtiyor.
    1:32:58Telefon Kayıtlarının Önemi
    • Kardeşi ve gelinin Necla'nın yalan söylediğini iddia ediyorlar.
    • Kayınvalidesi'nin kaybolduğu öğleden önce belliydi ve telefon kayıtlarıyla netleşti.
    • Sabah dokuzdaki Büşra ile telefon görüşmesi sorgulanıyor ve Hidayet'in tek başına mezarlığa gitmiş olduğu belirtiliyor.
    1:33:48Hidayet'in Mezarlığa Gitmesi
    • Necla, Hidayet'in her gün mezarlığa gittiğini bilmediğini iddia ediyor.
    • İzleyiciler, Müge Hanım'ın mezarlıktan sonra mangalı çağırdığını ve kaynanasını takmadığını belirtiyor.
    • Büşra'nın röportajında, kaynanasının nerede olduğunu sorduğunu ve kimseye söylemediğini hatırladığını söylüyor.
    1:36:31Para Kesesi Konusu
    • Telefonla para kesesinin aynı şekilde olduğu ve Havva'nın içinde para olması gerektiğini söylediği belirtiliyor.
    • Necla, kesenin kayıp olduğunu ve paraların da kaybolduğunu iddia ediyor.
    • Havva'nın keseyi sorduğunda Necla, "Bana şimdi de hırsız mı diyorsunuz?" diye tepki göstermiş.
    1:38:12Telefonun Bulunması
    • Rahmetli kadın, evin bahçesine, kına veya uzaktaki başka bir tarlaya gidecek ve bugüne kadar telefonunu unutmadığı belirtiliyor.
    • Telefon yastığın altında bulunmuş ve bataryaları da bulunamamış.
    • Telefon kapalı ve şarja takılamamış, şifresi bilinmiyor.
    1:40:32Telefonun Nerede Olduğu
    • Telefon yastığın altında bulunmuş ve Necla tarafından yastığın üstüne konulmuş.
    • Yatak toplu olmasına rağmen telefon yastığın altında bulunmuş.
    • Sabah ışıkları toplamaya giderken telefon yastığın altında olduğu için kadın telefonunu almamış.
    1:42:38Telefonun Kaybolma Olasılıkları
    • Kadın sabah kalkmamış ve yatağındaki telefonunu almamış.
    • İlk gittiğinde telefonunu alıp ikinci gittiğinde bırakması durumunda, ikinci gittiğinde yastığın altında bırakmaz.
    • Kadının her iki gidişinde de telefonunu bırakma şansı yokmuş.
    1:44:19Telefonun Bulunması ve Açıklamalar
    • Telefon yastığın altında bulunmuş ve konuşan kişi yatağın üstüne koymuş.
    • Konuşan kişi, telefonu unutmayan ve otuz yıldır telefonuna sadık olan bir kadın olduğunu belirtiyor.
    • Telefonun nasıl yastığın altında bulunduğuna dair bir açıklama yapılıyor, ancak konuşan kişi bunu tam olarak açıklamıyor.
    1:45:46Telefonun Kullanımı ve Çocukların Aramaları
    • Telefonun yanına alındığı için konuşan kişi çocukların annelerini aradığını düşünüyor.
    • Çocukların annelerini gün içinde "nerede annem" diye aradıkları belirtiliyor.
    • Konuşan kişi, kadının telefonunu almaya fırsatı olmadığını ve bahçeye gitmediğini iddia ediyor.
    1:47:29Telefonun Bulunması ve Yatak Durumu
    • Telefonun yastığın altında olmadığı, ancak kadının yaşamını yitirirken düştüğü ve sonra yastığın altında bulunmuş gibi ortaya çıkarıldığı iddia ediliyor.
    • Telefonun yastığın altında olsaydı şarja takılmış ve açık olacağını, ancak kapalı olduğunu belirtiyorlar.
    • Konuşan kişi, kadının evden çıkma fırsatı bulamadığını veya evden çıktığında eve geldiğinde telefonun evde olduğunu söylüyor.
    1:48:14Evin İçindeki Kişiler ve Telefonun Şarjı
    • Evin içinde konuşan kişi ve üst katta yengesi olduğu belirtiliyor.
    • Kadının muhtemelen yaşadığı katta öldürüldüğü düşünülüyor.
    • Fenerlerin şarja takıldığı, ancak kendi telefonunun şarjının olmadığı belirtiliyor.
    1:50:00Yatak Durumu ve Telefonun Bulunması
    • Konuşan kişi, annesinin hiç yatağını toplamadan evden çıktığını görmediğini, kalkar kalkmaz yatağını topladığını söylüyor.
    • Kadının yatağını topladığı ve çarşafı sarktığı belirtiliyor.
    • Telefonun yastığın altında bulunmadığına dair bir iddia yapılıyor ve telefonun getirildiği düşünülüyor.
    1:54:03Telefonun Konumu ve Son Tartışma
    • Annenin telefonunun evden çıktığı ve koyduğu gedi kesesinin dikildiği belirtiliyor.
    • Konuşan kişi, yatağın üzerine serdikleri bir güverte olduğunu ve sadece odayı süpürdüğünü söylüyor.
    • Tartışma sırasında "sizin anamın derdine baksaydınız" ifadesi kullanılıyor.
    1:56:18Telefon Tartışması
    • Konuşmacılar arasında bir tartışma yaşanıyor ve biri diğerine "telefona bakıyorsun" diyerek eleştiriyor.
    • Konuşmacılar arasında birbirlerini anlamadıkları ve farklı anlatımlar yaptıkları belirtiliyor.
    • Konuşmacılar arasında "telefon" kelimesinin farklı anlamlara geldiği ve bu nedenle anlaşmazlık yaşandığı anlaşılıyor.
    1:58:30Ev Temizliği ve Deliller
    • Konuşmacılar arasında ev temizliği konusunda farklı anlatımlar olduğu ve bu durumun şüphelendirici olduğu belirtiliyor.
    • Telefonun evde bırakıldığı ve bu durumun intihar etme ihtimalini düşündürdüğü konuşuluyor.
    • Konuşmacılar arasında ev temizliği sırasında delillerin yok edildiği iddiası yapılıyor.
    1:59:52Katibe'nin Gelişi ve Görüşmeler
    • Konuşmacılar arasında Katibe'nin evde olduğu ve onunla ilgili farklı anlatımlar olduğu belirtiliyor.
    • Katibe'nin evde olduğu ve telefonla ilgili farklı anlatımlar olduğu konuşuluyor.
    • Konuşmacılar arasında ev temizliği sırasında Katibe'nin görülmediği iddiası yapılıyor.
    2:02:44Yalan Söylenme ve Mesajlar
    • Konuşmacılardan biri yalan söylediğini kabul ediyor ancak cinayeti kendisinin yapmadığını iddia ediyor.
    • Yalan söyleme sebebinin mesajların ortaya çıkması ve bunların cinayetle ilgili olabileceği endişesi olduğu belirtiliyor.
    • Konuşmacılar arasında ev temizliği sırasında Katibe'nin görülmediği iddiası tekrarlanıyor.
    2:04:22Telefon Konusundaki Çelişkiler
    • Konuşmacılar arasında telefon konusunda farklı anlatımlar olduğu ve bu durumun şüphelendirici olduğu belirtiliyor.
    • Telefonun şarjı bitmiş olduğu için evde bırakıldığı ve bu durumun kayınvalidenin telefonu evde unuttuğu şeklinde anlatıldığı konuşuluyor.
    • Telefonun yastık altında değil, elbise dolabında şarj edildiği ve bu durumun şüpheli olduğu belirtiliyor.
    2:07:40Telefonun Bulunması ve Yalanlar
    • Konuşmacı, telefonun yastığın altında bulunduğunu iddia ediyor, ancak daha önce şarjı bitmiş olduğu için evde bırakıldığını söylemiş.
    • Yengesi öğlen yemeğine geldiğinde eve gelmediğini söylemiş, sonra çobanları ve muhtara haber verilmiş.
    • Konuşmacı, telefonun şarj edildiği yerin yastığın altı değil, kesenin içinde olduğunu itiraf ediyor.
    2:09:12Yalanların Ortaya Çıkması
    • Konuşmacıya neden o sabahla ilgili yalan söyleme ihtiyacı hissettiği soruluyor.
    • Konuşmacı, hatırlamadığı için yalan söylediğini iddia ediyor, ancak bu doğru değil.
    • Konuşmacı, gizledikçe durumun daha da kötüleştiğini kabul ediyor.
    2:10:14Fatma Hanım'ın Durumu
    • Fatma Hanım'ın bir yetişme mi, bir kalkışma mı olduğu sorgulanıyor.
    • Pazartesi günü hiç kimse gelmediği iddia ediliyor, ancak konuşmacının mesajlarının dökümleri var.
    • Köydekilerin konuşmacıya hoş geldin demediği ve mesajlara "köye gelince geleceğiz" gibi cevaplar verdikleri belirtiliyor.
    2:11:31Röportajların Değerlendirilmesi
    • Konuşmacıya yaptığı röportajların ham bantlarını izledikleri ve başka bir şey anlattıkları söyleniyor.
    • Konuşmacı, kendisinin bir şey yapmadığını iddia ediyor.
    • Konuşmacıya yalan söylediğinde hissettiği durumlar hakkında sorular soruluyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor