• Buradasın

    ATV'de Esra Erol'da: Aile Sorunları ve Şüpheli Ölüm Soruşturması

    youtube.com/watch?v=yUnbF5nVrpw

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programının bir bölümüdür. Programda sunucu Esra Erol, çeşitli konukları ve canlı yayında yer alan kişilerle diyaloglar gerçekleştirmektedir.
    • Program iki ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde 74 yaşındaki bir teyze ve Zonguldak Ereğli'den gelen Cavit Öztürk'ün 13 yıllık hayat arkadaşı Yasemin Öztürk'ün evden kaçması ve Musa Efe ile ilişkisi ele alınmaktadır. İkinci bölümde ise bir yıl önce programda konuşan ve daha sonra hayatını kaybeden Veysel'in şüpheli ölümü detaylı olarak incelenmektedir.
    • Programda ayrıca Emine Hanım'ın çocuklarını eski eşi Ercan Bey'in kaçırması iddiası ve çocukların velayeti konusunda yaşanan tartışmalar da ele alınmaktadır. Soruşturma bölümünde Özge, Kübra, İbrahim ve taksici Fazlı Bey gibi kişilerin Veysel'in ölümüne giden süreçteki rolleri, sağlık durumu ve olayın kronolojik anlatımı detaylı şekilde incelenmektedir.
    00:16Programın Başlangıcı
    • Esra Erol, ATV ekranlarından "Esra Erol'da" programından seyircilere selamlaşıyor.
    • Stüdyoda çığlıklarla karşılayan konuklarına sevgilerini gönderiyor.
    • İlk kez gelen bir seyirciyle sohbet ediyor ve onun 74 yaşında olduğunu öğreniyor.
    00:45Toplum Hakkında Görüşler
    • Seyirci, toplumla ilgili üzülüyor, gülüyor ve ağlıyor, hayatın kendisi gibi olduğunu düşünüyor.
    • Seyirci, günümüz toplumunun kendi yaşadığı dönemle benzemediğini, o dönemde yokluklar ve sıkıntılar olsa da insanlar birbirlerine acımasızca davranmadığını belirtiyor.
    • Sunucu, o günle bugün arasında fark olmadığını, o ailelerin yetiştirdiği çocukların bu dönemde yaptıkları var olduğunu söylüyor.
    01:47İlk Konu - Velayet Sorunu
    • Emine Çapar, Temmuz ayında mahkeme kararıyla ortak velayeti değiştirdiğini ve çocuğunun velayetinin kendisine geçtiğini belirtiyor.
    • Eski eşi çocukları aldı ve Emine'ye göstermediğini iddia ediyor.
    • Programda Emine Çapar'ın boşanmış olduğu üç yıl önceki eşi Ercan Peçenek canlı yayında olacak.
    02:30İkinci Konu - Yasemin Öztürk'ün Kaçışı
    • Zonguldak Ereğli'den gelen Cavit Öztürk, 13 yıllık hayat arkadaşı Yasemin Öztürk'ü aramak üzere programda.
    • Yasemin Öztürk, 18 Eylül tarihinde annesinin evinde kalırken "çöp atmaya gidiyorum" diyerek evden kaçmış ve bir daha haber alınamamış.
    • Cavit, eşinin sosyal medyayı aktif kullanmasını ve bu sebeple tanıştığı insanlarla yakın ilişki kurduğu için kaçtığını iddia ediyor.
    03:17Yasemin Öztürk'ün Kaçış Süreci
    • Yasemin'in önceki kaçışı bir buçuk ay önce olmuş, Cavit işe gitmişken çocukları kaldırdı ve hastaneye gidiyorum diye gitti.
    • Yasemin, eşyalarını toplayıp Karadeniz Ereğli Potbaşı Mahallesi'nden karşıya geçip Gülüş Mahallesi'ne geçti ve oradan Ereğli arabasına binerek Ankara'ya bilet aldı.
    • Yasemin'in annesi, otogarda kadın sığınma evine gitmiş olduğunu söyledi, Cavit ise barışıp eve dönmesini istedi.
    04:28Musa Efe ile İlişki
    • Cavit, Yasemin'in ikinci kaçışının Musa Efe ile bağlantısı olabileceğini düşünüyor.
    • Yasemin, Cavit'in yanından küserek değil, bir telefon mevzusu nedeniyle annesinin yanına gitti.
    • Cavit, Musa Efe ile Yasemin'in kaçtığına emin olduğunu ve Musa Efe'nin babasından iletişim kurduğunu, babasının "bir cahillik yapmış" dediğini söylüyor.
    05:44Musa Efe'nin Açıklamaları
    • Musa Efe, Yasemin Öztürk'ün yanında bulunuyor ve onunla duygusal bir ilişki olduğunu, sevgili olduklarını belirtiyor.
    • Musa Efe, Yasemin ile aynı köylü olduklarını ve yıllardır tanıdıklarını söylüyor.
    • Musa Efe evli olmadığını, Yasemin'in ise evli olduğunu ve yaklaşık üç aydır annesinin yanındaymış olduğunu belirtiyor.
    07:36İlişkinin Süresi
    • Musa Efe ile Yasemin'in yaklaşık iki aydır ilişkisi var.
    • 18 Eylül öncesinde Temmuz ayında da birlikte kaçmadıklarını, Yasemin'in kadın sığınma evine gitmiş olduğunu söylüyor.
    • Musa Efe, Yasemin'in boşanmak istediğini ancak Yasemin'in hala Öztürk soyadını taşıdığını belirtiyor.
    07:46Yasemin ve Musa'nın İlişkisi
    • Yasemin ve Musa, köyde tanışmış ve yaklaşık bir buçuk aydır ilişki kuruyorlar.
    • Yasemin, Temmuz ayında Ankara'ya gittiğini ve otogarda kaldığını söylüyor, ancak Musa bunu reddediyor.
    • Yasemin, üç çocuğu bırakıp Musa ile kaçtığını kabul ediyor.
    11:14Yasemin'in İddiaları
    • Yasemin, Musa'nın kendisini dövdüğünü ve şiddet gördüğünü iddia ediyor.
    • Musa, Yasemin'in kendini tutmadığını ve içki içtiğini söylüyor.
    • Yasemin, Musa'nın evine akrabaları ve köylülerini davet ettiğini iddia ediyor.
    13:50Boşanma Davası
    • Yasemin, boşanma davasını açacağını ve çocukları Musa'ya vereceğini söylüyor.
    • Musa, Yasemin'in çocukları istemediğini ve onları almak istediğini belirtiyor.
    • Program sunucusu, Yasemin'in iş bulup çalışarak çocuklara nafaka ödemesi gerektiğini öneriyor.
    18:31Emine Hanım ve Çocukları
    • Emine Hanım, velayeti bende olan çocuğunu eski eşi kaçırıyor ve çocukları babada göstermiyor.
    • Emine Hanım, çocuklarının kendisine karşı kışkırtıldığını ve küfür ettiğini iddia ediyor.
    • Eski eşi, Emine Hanım'ın çocuklarını istemediğini ve onları doldurduğunu söylüyor.
    20:35Çocukların Durumu
    • Emine Hanım'ın bir çocuğu motor çarpmış ve hastaneye götürülmüş.
    • Eski eşi, Emine Hanım'ın çocuklarını sırtından taşıdığını iddia ediyor.
    • Emine Hanım, vazgeçmiş bir kadın olabileceğini ama vazgeçen bir anne olmayacağını söylüyor.
    21:29Ercan Peçenek'in Stüdyoya Gelme Sebebi
    • Ercan Peçenek, stüdyoda değil telefon hattında olacak şekilde programda yer alıyor.
    • Ercan Bey, ilerleyen yıllarda iki çocuğunun bir programında annesi ve babası tartışıyor şekilde görülmesini istemediğini belirtiyor.
    • Ercan Bey, anne ve babasının tartışmasının onda travma yaratmasını istemediğini ifade ediyor.
    22:25Çocukların Velayet Hakkı Tartışması
    • Ercan Bey, velayet hakkı annedeyken çocukları anne ile görüştürmediğini iddia ediyor.
    • Ercan Bey, 17-19 Temmuz tarihlerinde icra marifetiyle çocukların kapısına gittiğini ve çocukların kendisiyle görüşmek istemediklerini söylediğini belirtiyor.
    • Ercan Bey, Emine Hanım'ın hiçbir zaman çocuklarını görmek istemediğini ve kimse buna mani olmadığını iddia ediyor.
    25:10Çocukların Tercihleri ve Pedagojik Raporlar
    • Ercan Bey, çocukların pedagoglarla sosyal inceleme raporunda "benim yanımda mutlu olduklarını" ve "benim yanımda yaşamak istediklerini" söylediklerini belirtiyor.
    • Ercan Bey, bir ay sonra çocukların düşüncelerini ve dünyalarını değiştiren bir olay olduğunu iddia ediyor.
    • Ercan Bey, pedagojik raporda ortak velayetin devam edilmesini istediklerini ve bunu mail olarak göndereceğini söylüyor.
    27:17Çocukların Anneleriyle Kalma Süreci
    • Ercan Bey, bir sene önce çocuklarının "annemizle denemek istiyoruz" dediklerini ve kendisinin "nerede mutluysanız orada yaşayabilirsiniz" dediğini belirtiyor.
    • Ercan Bey, bir sene boyunca çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşıladığını ve bir sene sonunda çocukların "baba biz seninle yaşamak istiyoruz" dediklerini söylüyor.
    • Ercan Bey, çocukların "ortak velayetin de devam edilmesini istiyoruz" dediklerini iddia ediyor.
    29:10Aile İçi İlişkiler ve Tehditler
    • Ercan Bey, Emine Hanım'ın on yıl boyunca babasını, ablasını ve amcasını arayıp tehdit ettiğini iddia ediyor.
    • Emine Hanım, Ercan Bey'in babasını tehdit ettiğini ve bu durumun onu kurtaramayacağını söylüyor.
    • Ercan Bey, çocukların annelerini istemediğini ve Emine Hanım'ın çocukların düşüncelerine saygı duymadığını iddia ediyor.
    30:46Video İddiaları
    • Ercan Bey, bir video gönderdiğini ve bu videoda dedenin elinde bir silah olduğunu iddia ediyor.
    • Emine Hanım, video içindeki silahın gerçek olmadığını belirtiyor.
    • Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuyla ilgili bir inceleme başlatmış ve silahın oyuncak olduğu ve dedeye teslimi gerçekleşmiş.
    31:17Velayet Davası ve Mahkeme Kararı
    • Konuşmacı uzman raporu istediğini ve gerekçeli kararı beklediğini belirtiyor.
    • Mahkeme kararı, iki sosyal inceleme raporu ve çocukların beyanlarını içeren değerlendirmeler içermektedir.
    • Çocukların beyan değişikliği yapması ve velayet hakkını kötüye kullanma iddiası, velayetin tekrar dava edilmesi durumunda olumsuz sonuçlar doğurabilir.
    32:55Çocukların İrtibatı ve Baba Rolü
    • Baba olarak çocukların anneyle irtibat kurmasını sağlamak ve sevgiyi aşılamak önemli bir görevdir.
    • Çocukların annelerini istememesi, anlaşmazlık, ergenliğe geçiş veya kural farklılıkları gibi nedenlerle olabilir.
    • Mühim olan, uzlaştırıcı olmak ve çocukların annesiyle anlaşmalarını sağlamaktır.
    34:44Veysel'in Ölümü ve Kübra'nın Stüdyoya Gelişi
    • Veysel, sabahın yedisinde tütün almaya giden halde ayakta duramayan haliyle sokağa çıkmış ve kötü sonla hayatını kaybetmiştir.
    • O gece Veysel ve Özge, bir akrabanın evine gitmişlerdir ve evin sahibi Kübra canlı yayında olacak.
    • Kübra, çekinecek hiçbir şeyi olmadığını ve her şeyi anlatmaya hazır olduğunu belirtmiştir.
    37:26Kübra'nın Stüdyoya Gelişi ve Ev Ziyareti
    • Kübra, Özge'nin kuzeni olup, Veysel ve Özge ile birlikte Gaziosmanpaşa bölgesinde bir evde yaşamışlardır.
    • Karşı komşular, Özge'nin Veysel'e şiddet uyguladığını ve birkaç kez baygın halde yattığını iddia etmişlerdir.
    • Ziyaret edilen ev, bir odalı, tuvaleti olmayan, nemli ve hasta edecek kokulara sahip bir yerdir.
    40:01Özge'nin Eşyaları ve İhbarlar
    • Özge, vefat eden sevgilisinin eşyalarını çöp gibi bir yere attığı iddia ediliyor.
    • Özge'nin ablası ve kuzeni Adana'nın Nazo'nun evinde kalıyorlar.
    • Ekibin gelen ihbarla harekete geçtiği ve o gece nerede olduklarını öğrenmek istediği belirtiliyor.
    41:02Mehmet'in Açıklamaları
    • Mehmet, dayısının (Veysel) madde kullanma alışkanlığının Özge girdikten sonra başladığını söylüyor.
    • Özge ve Veysel'in o gece misafirlikte bulunduğu evin, Özge'nin kuzenin sevgilisine ait olduğu ortaya çıkıyor.
    • Sabah dört sıralarında oraya gitmişler ve Özge ile Veysel kendi evinden kuzene geçiyorlar.
    41:47Dayı'nın Durumu
    • Dayı defnettiğimiz gün konuşulmuş ve parmakları şişmiş, ayakları şişmiş, boğazında iltihap olduğu belirtilmiş.
    • Özge'nin kuzenin sevgilisi telefonda dayının hastaneye gidip iğne yaptırdığını söylüyor.
    • Gece altıda Özge mesaj atmış ve kapıya yukarı çıkacağını belirtmiş.
    43:05İhbar Edilen Adrese Ulaşım
    • İhbar edilen adrese ulaşıldığında Esra Hanım, Kübra ve İbrahim'in bu binada oturduğu ortaya çıkıyor.
    • Kübra'nın üvey annesi, Kübra ve İbrahim'in Gaziosmanpaşa'da yaşadıklarını ve kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını söylüyor.
    • Özge'nin ve Veysel'in misafirliğe gittiği gece dörtte girdikleri o evin kuzen Kübra'ya ve sevgilisi İbrahim'e ait olduğu yayında da ortaya çıkıyor.
    44:05İbrahim'in Açıklamaları
    • İbrahim, Veysel'i en son gören ve onunla vakit geçiren kişi olduğunu söylüyor.
    • Ölüm haberini saat onvirgülotuz'da karakolun önünde aldığını ve ilk önce Veysel'in akrabasının Özge'yi aradığını belirtiyor.
    • O gece saat iki buçuk sularında Özge ve Veysel evlerine geldiklerini, normalde ablasına gideceklerini ama ulaşamayınca kendisine geldiklerini anlatıyor.
    46:33O Gece Olayları
    • İbrahim, evde çekirdek kolayı, cips ve yemek koyduğunu, Veysel'in çok kötü ve hastaymış olduğunu söylüyor.
    • Toplam dört kişi olduklarını ve dışarıdan alkol veya yasaklı madde getiren birinin olmadığını belirtiyor.
    • Veysel'in eve geldiğinde öksürüyordu, yemyeşil olmuştu, üşütme gibi bir durumdaydı ve göğüs kafeslerine kadar enfeksiyon sarmıştı.
    47:51Hasta Veysel'in Evdeki Durumu
    • Veysel, enfeksiyon kaptığı için sürekli terliyordu ve ciğerleri yetmiyordu, nefes alamıyordu, konuşamıyordu.
    • Özge, İbrahim ve Veysel altı saat kadar evde oturdular, İbrahim geç geldiği için avukatını bırakmıştı.
    • Veysel, banyo yapmak istedi ve terlediği için kendi kıyafetlerini giymedi, Özge ona üst verdi.
    50:17Tütün Almak İçin Dışarı çıkma Görevi
    • Özge sosyal medyada videoda "evde tütün bitti, ilk şey bitti ben gidip onu alacağım" demiş.
    • Özge, İbrahim'e para verdi ve İbrahim tütün almaya gidecekti.
    • İbrahim, o gece evde madde kullanılmadığını, alkol alınmadığını belirtti.
    52:27Taksiden Kaçış ve Eve Dönüş
    • Özge ve Veysel aynı taksiden inmiş, Özge parkın içinden girerken Veysel yarım saat sonra girmiş.
    • Veysel taksiden indikten sonra sokaklarda otuz dakika dolanmış, taksiciyi dolandırmış ve para ödememiş.
    • Taksici kırk-beş dakika beklemiş, sonra Veysel geri gelmiş ve sapsarı, yemyeşil bir haldeydi.
    55:54Evde Yaşananlar
    • İbrahim, Veysel'in ölüm rengi üzerine geldiğini ve korktuğunu anladı.
    • Evde su içirdiler, hastaneye götürmeyi düşündüler.
    • Veysel, üstünü çıkardı, duş aldı ve yatağa uzandı, ayaklarını vurmasını istedi çünkü ayakları yanıyordu.
    58:16Taksici Bilgileri
    • Taksici plakası: 34 Trabzon-Giresun Ceyhan 67.
    • Taksici, 20 Eylül akşamı saat gece 2:30'da Gaziosmanpaşa Küçükköy'de Kübra'nın evine Veysel'i ve Özge'yi götürmüştü.
    59:09Taksi Ücreti Ödeme Sorunu
    • Taksilerin genel sahipleri ve kiralayanları vardır.
    • Esenyurt'tan Gaziosmanpaşa Küçükköy'e saat gece 2:30'da gelen bir taksi, ücreti ödenmemiş durumda.
    • Taksicilerin alın teri için 680 TL'yi almak için müşterileri 40 dakika bekletmeleri ve madde kullanan kişilerin taksicilere neler yaptıkları belirtiliyor.
    1:00:01İbrahim ve Veysel'in Geliş Saatleri
    • İbrahim ve Veysel saat 1:30'da gelmiş, misafirler ise saat 2:30'da gelmiş.
    • İbrahim, taksicinin kapıda beklediğini ve Veysel'in para ödemediğini bilmiyordu.
    • Özge, İbrahim'e aşağıya bakmasını söylemiş, İbrahim taksiciyi görmüş ve "gel gel" demiş.
    1:01:36Taksici ve Veysel'in Durumu
    • Taksinin gittiğini görürken koşa koşa gelen İbrahim, Veysel'in yanlış binaya girdiğini düşünüyor.
    • Özge ve İbrahim o gece taksiye o paranın ödenmeyeceğini biliyorlardı.
    • Özge, İbrahim'e aşağıya bakmasını söylemiş, ancak İbrahim arka cepheye baktığı için camdan taksiciyi görememiş.
    1:02:44Veysel'in Eve Dönüşü
    • Veysel içeri girdikten sonra İbrahim, taksiciye para ödemesi gerektiğini öğrenmiş.
    • Veysel eve geldiğinde çok kötü durumda, nefes alamıyordu.
    • Veysel, taksiciye beddua aldığını ve bu bedduanın kendisini yakacağını söylemiş.
    1:03:35Veysel'in Sağlık Durumu
    • Veysel hem hasta hem de kaçtığı için nefes nefese duruyordu.
    • Konuşmacı, Veysel'in madde kullandığını görmediğini belirtiyor.
    • Özge, Veysel'in çok hasta olduğunu ve ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyor.
    1:04:46Evden Çıkış ve Ölüm
    • Evden çıkarken tütün almaya giden Veysel, kamera kayıtlarında parkın içinden düz yürüyor.
    • Konuşmacı, canlı gören biri olarak Veysel'in boylu poslu bir adam olduğunu belirtiyor.
    • Sabah 7'de hasta ve perişan gelen Veysel, boğazı iki katı olmuş ve yemyeşil ölüm rengiyle ölüyor.
    1:06:11Veysel'in Yürüyüş Durumu
    • Veysel sokakta sallanarak yürüyor ve elindeki su şişesini sürekli taşıyor.
    • Bakkal, evin tam karşısında ve elli metre uzaklıkta bulunuyor.
    • Veysel ayakta durmakta zorlanıyor, dengesini bulmak için sürekli yatmanın peşindeydi.
    1:07:45Evden Çıkış Süreci
    • Veysel kapıya çıktığında Özge de kapıya çıkıyor, ancak Özge'nin çıktığını görmediğini belirtiyor.
    • Veysel tek başına tütünü almaya iniyor, Özge ise odadayken sadece sesini duyuyor.
    • Özge, Veysel'in bakkala gittiğini duyunca "bana da bir tane versin" diyor.
    1:09:14Özge'nin Dışarı Çıkışı
    • Veysel perişan halde evden çıkıyor, beş dakika sonra Özge merakından aşağıya iniyor.
    • Özge, bakkalın kapalı olduğunu görünce petrole doğru yürümeye başlıyor.
    • Özge, 7:06'da İbrahim'e "kapıyı aç" mesajı atıyor.
    1:10:17Veysel'in Sağlık Durumu
    • Veysel ölüm rengi gelmiş, zombileşmiş, nefes alamıyor ve ayakta duramıyor.
    • Evde duş aldırılıyor, ancak iki saatte düzelmediği için hastaneye götürülmesi öneriliyor.
    • Hastaneye götürüldüğünde ayakları şişmiş, baş parmağı şişmiş durumda.
    1:11:43Parmak Uyuşması ve Kalp Krizi Endişesi
    • Özge, Veysel'in elinin uyuştuğunu fark ediyor ve cimcikliyor.
    • Parmak uyuşması kalp krizi geçirebileceğini düşündürüyor.
    • Kalp krizi geçiren birinin sol kolundan başladığını ve uyuşmaya başladığını belirtiyor.
    1:16:30Evden Çıkış ve Bekleyiş
    • Veysel'in gelmesini evde bekliyorlar, ancak saat 10:30'da feryadını duyuyorlar.
    • Özge, Veysel'in tütün almaya gittiğini ve otuz dakika sonra gelmediğini öğrenince sokaklara düşüyor.
    • Özge, parkın içine ve arka sokaklara bakıyor, ancak Veysel'i bulamıyor.
    1:18:47Özge'nin Dışarı Çıkışı ve Sonrası
    • 7:00'de Veysel tütün almaya iniyor, 7:06'da Özge mesaj atıyor ve bir daha evden çıkmıyor.
    • Özge, polisten haber gelene kadar evden çıkmıyor.
    • Amcasının oğlundan 10:30'a kadar çıkıp Veysel'i sokaklarda aramıyor.
    1:19:01Veysel'in Kaybolması ve Ölümü
    • Konuşmacı, Veysel'in evden kaybolmasından ve dört saat aranmasından bahsediyor.
    • Karakola gidildiği ve amcasının oğlunun "Veysel öldü" dediği belirtiliyor.
    • Betül Hanım, iddiaları kabul etmediğini ve kendisini aldatan bir insanı aldatmadığını iddia ediyor.
    1:21:02Kübra'nın Görüşü
    • Kübra, hasta biri varsa onu sokağa çıkarmak yerine 112'yi aramak gerektiğini belirtiyor.
    • Veysel'in evden uzaklaştırılıp sokakta ölüme terk edilmesinin büyük bir ihmal olduğunu düşünüyor.
    • Eğer yasaklı madde etkisindeyse, sağlık görevlilerinin evde etkiyi bulacağını ve polisin dahil olacağını bilmesine rağmen korktuğunu sorguluyor.
    1:22:46Esra'nın Durumu
    • Esra, Veysel'in normal bir kafada olduğunu ve hasta olmadığını iddia ediyor.
    • Esra'nın cebinde para olmadığı, telefonunu bir hafta önce sattığı ve telefonu alamadığı belirtiliyor.
    • Esra, tövbe ettiğini ve evlilik aşamasında olduğunu söylüyor.
    1:24:44Veysel'in Yürüyüş Yolculuğu
    • Caner, Gazi Osman Paşa'da Veysel'in ölüme gittiği sokağın başlangıcını gösteriyor.
    • Cuma günü sabah 10 civarında parktan çıkıp aşağıya doğru yürüdüğü belirtiliyor.
    • Sağlıklı bir insanın orayı 10 dakikada gidebileceği, ancak Veysel'in kötü durumda olduğu ve yavaş yürüdüğü vurgulanıyor.
    1:26:15Bakkalların Açılış Saatleri
    • İlk bakkala gidildiğinde, bakkalın sahibi Cuma günü saat 6,5-7,5 civarında açtığını söylüyor.
    • İkinci bakkalda da Cuma günü sabah 9,30 civarında açıldığı belirtiliyor.
    • Esra'nın tütün almak için 200-300 metre yürümeyi göze alamayacağı, bu durumun hasta biri için uygun olmadığı vurgulanıyor.
    1:30:07Veysel'in Durumu ve Yardım İsteği
    • Veysel'in yanında Esra'nın kameraları mevcut ve her yerde bulunuyor.
    • Veysel hasta olduğunda nefes darlığı ve solunumla ilgili problem yaşadığında yardım istemek için "ambulans çağırın" diyebilirdi, ancak o sırada ayık olmadığı için yardım istemiyordu.
    • İnsanlar Veysel'in sarhoş olduğunu ve bir şey aldığını fark edip tedirgin olup, hasta birini görmüyorlardı.
    1:31:38Kübra'nın Anlatımı
    • Kübra, Veysel'in nefes nefese kaldığını ve nasıl oraya kadar geldiğini hayretle anlatıyor.
    • Esra, Veysel'in ölüm rengi olduğunu ve çok kötü durumda olduğunu belirtiyor.
    • Veysel, Kübra'ya "ayaklarıma vantilatör tutun, ayaklarım çok yanıyor" demiş.
    1:32:48Olay Süreci
    • Veysel taksiciyi oyaladı, kandırdı ve parasını vermedi.
    • Kübra'nın evine geldiklerinde, Veysel çok kötü durumdaydı ve ölüm rengi geldi.
    • Özge kolunun uyuşmasını kontrol etti ve kalp krizi gibi olduğunu söyledi.
    1:33:18Son Anlar
    • Kendini anlatmaya çalışan Veysel, hiçbir şey yokmuş gibi evden pet şişesini aldı ve tütün almaya gitmiş.
    • Su şişesini dolaptan almıştı çünkü sofrada açılmamış üç-dört tane su vardı.
    • Veysel'in son nefesini verdiği yerde, kendisi artık ne kadar yorulduysa dayanamayacak bir güçte.
    1:34:10Mavi Gömlekli Vatandaş
    • Eğer o gün mavi gömlekli bir vatandaş varsa ve ilk kaldıran o kişi, bize ulaşırsa çok önemli bilgiler verebilir.
    • Mavi gömlekli vatandaş, Veysel'in son sözlerini duymuş olabilir.
    • Çelişkili ifadelerle dolayı şüpheli bir ölüm olduğu düşünülüyor ve bu işin peşini bırakmayacaklar.
    1:35:03Yasaklı Ürün ve Su Şişesi
    • O gece eve yasaklı ürünü kimse sokmamış, dışarıdan gelmiş.
    • İbrahim veya Kübra su şişesi getirmemiş, sofradan almışlar.
    • Veysel hiçbir şey yiyemedi, sadece su içti ve çıkarken de su şişesiyle çıkmış.
    1:35:44Ölüm Nişanı
    • Yanında biri can çekişiyor ve korkuyorsa, en büyük korkusu onun o evde ölmesi.
    • Veysel o gün ölecekti ve en büyük isteği onun evinde ölmemesi.
    • Ölüm nişanı düşmüştü çünkü ölüm gelmişti ona nişanı.
    1:36:44Özge'nin Anlatımı
    • Veysel o gece dişinde apse vardı ve bu apse boğazlarına inmişti.
    • Özge, Veysel'i ayın on altısında doktora götürmüş ve on dokuzunda da giriş çıkış yapmış.
    • Gece saat iki'de Kübra'ya gittiğinde, Veysel "aşkım merak etme iyiyim" demiş.
    1:39:12Taksici Fazlı Bey'in Anlatımı
    • Cuma gecesi, taksici Fazlı Bey görevi teslim etmeye eve gidiyordu.
    • Karı koca geldi ve acil doğum yapmak üzere köye gideceklerini söylediler.
    • Köye varmadan üç-dört dakika önce, kadın eniştesinin mesaj attığını ve çantayı evde unuttuklarını söyledi.
    1:41:22Taksici ile görüşme
    • Konuşmacı, hastaneye gidip doğum yapan birisi olup olmadığını sormuş, ancak hastanede doğum yapan birisi olmadığını öğrenmiş.
    • Özge o gece Oscar'lık bir performans sergilemiş, ablası doğum yapıyor ve çantayı evde unutmuş.
    • Taksici, arabada bulunan erkek olan Veysel'in hırıltı yaptığını, hafif sendelediğini ve sadece cep telefonları olduğunu belirtmiş.
    1:44:22Taksiciye ödeme konusu
    • Özge, taksiciye parayı ödemediğini ve bir oyun sergilediğini itiraf etmiş.
    • Taksici, parayı alamamanın ve ekmek parası olmanın acısını unutmayacağını söylemiş.
    • Özge, Veysel'in parayı ödeyip geleceğini söylemiş, ancak Veysel gelmemiş.
    1:45:35Veysel'in sağlık durumu
    • El Hanım, son dönemlerde sürekli yatıyordu ancak o gün ayaklanmıştı ve "yarın bastırın sıkıntılarımız biter" demişti.
    • Kübra, o gece Özge'ye Veysel'in parmağı şişmiş, ayaklarını hissetmiyor gibi olduğunu söylemiş.
    • Fazlı Bey, Veysel'in parmağını dimdik attığını ve "iyiyim geçti" dediğini, ancak tekrar uzandığını anlatmış.
    1:47:18Uyuşturucu madde konusu
    • Mask'ın yaptığı ilk dört gündür yemek yemiyordu ve dört gündür yatıyordu.
    • Konuşmacı, Veysel'in uyuşturucu madde kullandığını ve yoksunluğuna girdiğini, ancak o gece maddeyi kullandı mı bilmediğini belirtmiş.
    • Hastanenin önünde çekilen videoda Veysel'in pet şişeyle evden çıkarken yürümekte zorlandığı ve bacaklarını atmakta zorlandığı görülmüş.
    1:49:57Özge'nin Anlatımı ve Çelişkiler
    • Esra Hanım, Özge'nin rahatsız olduğunu ve "ölüm nişanı gelmiş" dediğini belirtiyor.
    • Özge, Veysel'in tütün almaya gittiğini ve kendisinin onu evden göndermediğini iddia ediyor.
    • Özge, Veysel'in beş dakika sonra geri gelmediğini ve kendisinin marketin kapalı olup olmadığına bakmak için kapıyı açtığını söylüyor.
    1:50:53Özge'nin Tutarsızlıkları
    • Özge, olayla ilgili ilk günden beri konuşmak istemediğini, gözünün yaşı hala durmadığını ve üç çocuğunun yetim kaldığını belirtiyor.
    • Özge, Veysel'in ölümünü Batman'dan bir akrabasının aradığını ve saat 10:30 civarında olduğunu söylüyor.
    • Özge, Veysel'in saat 7:00-7:05 arası evden çıktığını ve saat 10:00'a kadar haber olmadığını iddia ediyor.
    1:53:38Özge'nin Davranışları ve Çelişkiler
    • Özge, Veysel'i aradığını ve kapıda on dakika kadar beklediğini söylüyor.
    • Özge, parkın içine girdiğini, kapının önünde oturduğunu ve arka taraflara kadar baktığını iddia ediyor.
    • Özge'nin tek görüntüsü saat 10:30'da haber geldikten sonraki görüntüsü, diğer zamanlarda evde olduğu belirtiliyor.
    1:55:01Kübra'nın Tutumu ve Çelişkiler
    • Kübra, Veysel'in evde ölmesinden tedirgin olduğunu ve "ölüm nişanı gelmişti" cümlesini duyduğunu söylüyor.
    • Kübra, Veysel'in evde zarar görmesinden tedirgin olduğunu ancak ambulans çağırmadığını belirtiyor.
    • Esra Hanım, Özge'nin gerçekleri saptırdığını ve Veysel'i o saatte sokağa attığını iddia ediyor.
    1:56:41Mehmet'in Açıklamaları
    • Mehmet, Özge'yi arayan kişinin Batman'dan değil İstanbul'dan olduğunu söylüyor.
    • Mehmet, Özge'nin çelişkili konuştuğunu ve dayısının hastaneye gitmeyi kabul etmediğini iddia ettiğini belirtiyor.
    • Mehmet, dayısının vücudu yara bere içinde olduğunu ve Özge'nin onu dışarı attığını söylüyor.
    1:59:47İbrahim'in Açıklamaları
    • İbrahim, Kübra'nın erkek arkadaşı olarak telefonla konuşuyor.
    • İbrahim, herkesin bir şekilde bir şeyler iddia ettiğini ve ortaya sunduğunu belirtiyor.
    2:00:11Esra Erol'un Emniyetteki Durumu
    • Esra Erol, yasaklı madde taşıdığı için emniyete avukatıyla birlikte giremediğini belirtiyor.
    • Gece emniyette olan Esra, avukatının 500 evlere bırakmasından sonra yürüyerek evine doğru geldiğini anlatıyor.
    • Kübra'nın Özge ve Veysel'in kendisine geleceğini söylemesi üzerine emniyete çıktığını, ancak kapıya geldiğinde Özge'yi görmediğini, sadece taksiciyi gördüğünü ve Özge'nin koşarken evin içine girdiğini anlatıyor.
    2:01:38Taksici Olayı ve Oyun Kurgusu
    • İbrahim, Veysel ve Kübra'nın birbirlerini iyi tanıdıklarını, ancak İbrahim'in ailesinin içine çok girmeden taksi tanıdığını belirtiyor.
    • Özge'nin koştuğunu ve taksiciyi dolandırdığını, ancak Özge'nin haberi olmadığını, Veysel'in içeriye girdikten sonra bunu söylediğini anlatıyor.
    • Olayın para sorunu değil, taksiye binerken parayı ödemeyeceklerini bilerek kurgulanmış bir oyun olduğunu vurguluyor.
    2:02:51Veysel'in Durumu ve Programın Sonu
    • Özge'nin "seni de bozuyor" diyerek sağlık durumunu anlattığını, ancak Esra'nın eve geldiğinde ölüme yakın olduğunu söylediğini belirtiyor.
    • Takside hafif grip geçirmiş bir adamın eve geldikten sonra kötüleştiğini, ancak sağlık açısından değil, sizi riske atacak bir durum olduğunu vurguluyor.
    • Programın yarın kaldığı yerden devam edeceğini, Özge'nin de yayına bağlanmasını istediğini ve ATV Ana Haber'e gideceklerini söylüyor.
    2:04:22ATV Ana Haber Programı
    • Cem Öğretir'in son hazırlıklarını yaptığı ve programın başlayacağı belirtiliyor.
    • Cumhurbaşkanının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı sert konuşmanın yankıları aktarılacağı söyleniyor.
    • Bireysel silahlanma, pompalı tüfeklere kolay ulaşılabildiği, Tosuncuk davası, Mehmet Aydın'la ilgili savcı rekor ceza istediği ve üniversite ücretleri ile ilgili bir dava gibi haberlerin de programda yer alacağı belirtiliyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor