Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Songül ve Uğur'un sunuculuğunu yaptığı bir aile ilişkileri programıdır. Programda Bilal, Ebru, Hülya Hanım, Alele, Berkay, Pınar, Tülay, Kayra, Sami ve diğer karakterler yer almaktadır.
- Program, aile içi ilişkiler, yaş farkı olan aşk hikayeleri ve çeşitli aile çatışmalarını konu almaktadır. İlk bölümde Bilal'in cezaevinden çıkışı ve Ebru ile ilişkisi ele alınırken, diğer bölümlerde Berkay'ın Alele ile yaşadığı ev, Hülya Hanım'ın oğlunun evliliğine karşı çıkması, Uğur ve Tülay arasındaki aşk hikayesi, Pınar ve Özgür arasındaki maddi sorunlar gibi konular işlenmektedir.
- Programın son bölümünde yapay zeka ile şiir yazma ve okuma etkinliği gerçekleştirilmekte, Ayhan Bey'in Ümran Hanım'a yazdığı şiirler ve yapay zeka tarafından yazılan şiirler okunmaktadır. Ayrıca Bilal'in cezaevinden çıktığında "Aldırma Gönül" adlı şarkısını performansla sunması da programın önemli bir bölümüdür.
- 00:30Bilal'in Cezaevinden Çıkışı
- Ebru'nun eşi Bilal bir buçuk aydır cezaevindeydi ve bugün özgürlüğüne kavuştu.
- Bilal kırkbeş gün sonra ilk kez stüdyoda olacak.
- Bilal cezaevinden çıkınca stüdyoya gelecek.
- 01:11Alele ve Berkay'ın Nişan Hazırlıkları
- Alele nişan hazırlıklarına başladı ve Berkay'dan nişan istiyor.
- Hülya Hanım çılgına döndü ve Berkay'ı buradan götürene kadar arada kalan durumda.
- Görümce çekişmesi nasıl sonuçlanacak merak ediliyor.
- 05:45Hülya Hanım'ın Sürpriz Hamlesi
- Hülya Hanım, üç aydır Alele'nin ailesiyle kalan oğlu Berkay'ın kaldığı evi görmek üzere yola koyuldu.
- Hülya Hanım kapıyı açmalarını istedi ve Berkay'ı bırakmalarını teklif etti.
- Hülya Hanım, Berkay'ın yurtdışı tatillerini ve en güzel okullarda okutulduğunu söyledi.
- 09:15İstenmeyen Gelin Krizi
- İstenmeyen gelin krizi çözüme kavuşabilecek mi merak ediliyor.
- Hülya Hanım, Berkay'ın bir başak burcu olduğunu ve mantık çocuğu olduğunu belirtti.
- Alele, Hülya Hanım'ın evine çağırmadan kapıyı açmalarını ve şok olduğunu ifade etti.
- 10:21Aile İçi Tartışma
- Bir kadın, annesinin evde olmaması durumunda çocuklarının kaçırıldığını sanacağını belirtiyor.
- Konuşmacı, annesinin gidiş şekli ve üslupları hakkında eleştiri yapıyor.
- Tartışma sırasında ayakkabıyla evine girmek gibi küçük bir konu yerine daha önemli konuların ele alınması gerektiği vurgulanıyor.
- 11:48Ev Durumu Tartışması
- Kameracı arkadaşın gösterdiği tezgahın üstünde çürümüş, kokmuş patatesler olduğu iddia ediliyor.
- Konuşmacı, üç ay içinde böyle bir şey görmediğini ve annesinin haklı olduğunu söylüyor.
- Berkay, annesinin işteydi, kendisinin duş aldığını ve patatesleri yıkmak için beklediğini anlatıyor.
- 13:01Patates Tartışması
- Beş-altı günlük patateslerin siyah olduğu ve böyle bir yemek şekli olmadığı belirtiliyor.
- Konuşmacı, ailesinin Malatya'lı olduğunu ve patatesi nasıl kullanacaklarını bildiklerini söylüyor.
- Tartışma sırasında evin temizliği ve temizliği konusunda eleştiriler yapılıyor.
- 14:44Çocuğun Durumu
- Bir kadın, çocuğunun kaçırıldığını ve üç ay hapsettiğini iddia ediyor.
- Berkay'ın titizlik hastalık derecesinde olduğu, kremini sürmeden ve maskesini yapmadan hareket etmediği belirtiliyor.
- Konuşmacı, üç ay içerisinde böyle bir şey görmediğini ve böyle bir ortamda yaşamayacağını vurguluyor.
- 17:45Ev Durumu Tartışması
- Konuşmacılar bir evin durumunu değerlendiriyor ve Songül Hanım'ın dağınıklık algısı tartışılıyor.
- Hülya Hanım, dağınık bir ortamda dağınık bir kafa olabileceğini belirtiyor ve kendisinin dağınık bir ortamda duramayacağını söylüyor.
- Hülya Hanım, evin tozlu olduğunu düşündüğü için ayakkabıyla girdiğini ve terliği görür görmez sıttırdığını ifade ediyor.
- 19:18Kişisel İlişkiler Hakkında Tartışma
- Konuşmacılar arasında kocaların varlığı ve kadınların yalnız hissetmesi konusunda bir tartışma yaşanıyor.
- Hülya Hanım, kocasının olmadığı için çocuğunun peşinde olduğunu ve kocasının kendisini yalnız bırakmadığını belirtiyor.
- Konuşmacılar arasında birbirlerine akıl verme ve dinleme konusunda bir anlaşmazlık yaşanıyor.
- 23:05Aile İlişkileri ve Gelecek
- Berko, annesinin canlı olarak izlediğini ve annesinin yüzündeki ifadeyi fark ettiğini söylüyor.
- Hülya Hanım, üç ay boyunca yaşadığı şartları ve ortamı burada açıkladığını belirtiyor.
- Konuşmacılar, annelerine ve ailelerine nasıl cevap vereceklerini tartışıyor ve "sahipsiz zannettiler çocuğu" bölümünü izlemeye karar veriyorlar.
- 25:15Yabancı Gelin ve Aile Kabulü
- Berkay vatandaşlara yabancı bir geline onay verip vermediklerini sordu, bazıları onay vermedi, bazıları ise gönül bağının önemli olduğunu ve aile kabul etmese bile evlenilebileceğini belirtti.
- İki insan gerçekten oluşmuşsa ve yürekler uyuşmuşsa, onların önünde kimse duramaz.
- Bazı aileler gençlerin kendi tercihlerini desteklerken, bazıları ise aile rızasının önemli olduğunu vurguluyor.
- 26:16Ali ve Hülya Hanım Arasındaki İlişki
- Ali ve Hülya Hanım arasında buzlar eriyecek mi sorusu üzerine, Hülya Hanım kızının sevdiği kişiyle karışmış olduğunu belirtiyor.
- Hülya Hanım, kızının sevdiği kişiyle mutlu olmasını istiyor ve kaynana da izin vermeli diyor.
- Sokakta yapılan ankette genel olarak vatandaşlar çiftin yanında duruyor, ancak bazıları anne rızasının önemli olduğunu belirtiyor.
- 27:41Evliliğe Hazırlık Sorunu
- Evliliğe son saymak önemli, hazır değilse ortalık karışır ve herkesin toparlanması gerekir.
- Ali ve Hülya Hanım evliliğe hazır değiller, Ali eve dönmek istiyor ancak Hülya Hanım'ın rızası yok.
- Hülya Hanım, oğlunun evlendiğinde bile yanında olmasını istiyor, bu durum Ali'yi rahatsız ediyor.
- 29:36İletişim Sorunu
- Hülya Hanım, oğlunun evden kaçtığını ve üç ay kendisini aramadığını belirtiyor.
- Program sunucusu, Hülya Hanım'a oğlunu karşısına alıp iletişim kurmasını ve daha olumlu ilerlemesini öneriyor.
- Hülya Hanım, hayatında dıştan göründüğü gibi her zaman muhteşem yanları olmadığını kabul ediyor.
- 30:34Fedakarlık ve İlişki Sorunları
- Konuşmacı, hasta olan Berkay'ın yanında ekstra bakmak için gecede bulaşık yıkamaya gitmiş ve dört yıl boyunca zor psikolojiyle yaşamış.
- Konuşmacı, fedakarlığının dozunu biraz yüksek yaptığını ve bu nedenle Berkay'ın işini bırakıp onun peşinde koştuğunu düşünüyor.
- Berkay'ın yanında "efendim aşkım" diyerek değil, "ben bu kadını seviyorum anne" diyerek yaklaşması gerektiği vurgulanıyor.
- 32:09Aile İçi Tartışma
- Hülya Hanım, konuşmacıya eleştiri yaparak "Berkay neden kaçmış belli oluyor gerçekten sizin çenenizden, konuşmanızdan" diyor.
- Konuşmacı, Hülya Hanım'a "sizde de var mı huzur?" diye soruyor ve "canınız sıkılsa ondan da ayrılsa gidecek yeri olması size de gelebilir mi?" diye soruyor.
- Hülya Hanım, konuşmacıya "siz böyle sinsi sinsi durumlardan birbirimize laf sokarsınız" diyerek tepki gösteriyor.
- 33:52İletişim Stilleri Hakkında Değerlendirme
- Konuşmacı, "ben böyle içimde ne varsa tak tak tak söylerim" diyerek dürüstlüğünü vurguluyor.
- Songül Hanım, "suyun her zaman yavaş akanından öyle mi böyle?" diyerek sevgi ve aşk konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
- Konuşmacı, "benim ismimle hitap edebilirsin bana" diyerek dürüstlüğünü tekrar vurguluyor.
- 36:43Huzur'un Mesajı
- Huzur, "bu süre içerisinde çok yıprandım yirmi gündür orada yok" diyerek durumunu anlatıyor.
- Huzur, "ben dilenci değilim, dakika başı bir insan arayıp da bana şunu gönder, bunu gönder, para gönder diyecek ki bu kadını değilim" diyerek durumunu açıklıyor.
- Huzur, "benim iki tane çocuğum var ve sürdürmek zorunda kaldığım bir hayat var" diyerek durumunu vurguluyor ve "bu saatten sonra eğer ki benim istediklerim olmazsa ben asla oraya gelmek istemiyorum" diyerek kararlılığını gösteriyor.
- 39:02Gerçek Bir Aşk Hikayesi
- Sunucu, izleyicilere gerçek bir hikaye olduğunu, bir kızın müzikholde seslendiğini ve bir çocuğun ona aşık olduğunu açıklıyor.
- Bir erkek, sevdiği kadına "ya sen gelirsin ya da ben seni alırım" diyerek kararlılığını gösteriyor.
- Kadın, iki çocuğu ve iki köpeği olduğunu, her şeyi kabul ederek orada olduğunu belirtiyor.
- 41:14Aile İlişkileri ve Aşk
- Erkek, babasının her şeyi kontrol ettiğini ve ona çekinildiğini söylüyor.
- Kadın, eve gitmediğini, sevdiği kadın olmayınca hayatının tadı, tuzu, huzuru ve mutluluğunun olmadığını ifade ediyor.
- Tülay ve Kayra arasındaki ilişki karmaşık bir durumda, Tülay en son programda "bu iş bitmiştir" demiş.
- 42:56Tülay'ın Dönüşü
- Tülay programda görünüyor ve erkek onu çok sevdiğini, onsuz nefes alamadığını söylüyor.
- Tülay geri döndüğünde erkek onu özlediğini ve birlikte sorunları çözebileceklerini belirtiyor.
- Tülay, eve gitmediğini, teyzesinde kaldığını ve ona bile gitmeyeceğini söylüyor.
- 44:13Aile Çatışması
- Erkek, annesine Tülay'ı daha güzel yaklaşmasını rica ediyor.
- Anne, Tülay'ı kabul etmediğini ve ondan vazgeçmeyeceğini söylüyor.
- Erkek, annesine ne ondan ne de sevdiği kadından vazgeçmeyeceğini belirtiyor.
- 47:57Yaş Farkı ve Aile Karşıtı Aşk
- Tülay ve Kayra arasındaki ilişki yaş engeline takılmış, on dört yaş farkı nedeniyle aileler karşı çıkmış.
- Kayra'nın babası, oğlunun bu ilişkiye onay vermediğini ve bu birlikteliğin ailelerinin yükünü olacağını belirtiyor.
- Hülya Hanım, Tülay'ı evine kabul etmiyor ve ona saygısızlık yaptığını söylüyor.
- 49:54Kayra'nın İlişkisi ve Hülya Hanım
- Kayra, Uğur Kayra'yı affetmek için Hülya Hanım'ın gitmesini istiyor.
- Kayra, Hülya Hanım'a karşı saygısızlık yaptığını kabul ediyor ve affedilmesini istiyor.
- Hülya Hanım, Kayra'nın oğlunun kendisinden büyük birini istemediğini söylüyor.
- 51:23Tülay ve Kayra'nın Karşılaşması
- Tülay, Kayra ve ailesiyle karşılaşıyor ve dişlerini çektirdiğini söylüyor.
- Kayra ve annesi Tülay'ı karşılayıp selamlaşıyorlar.
- Kayra, Tülay'ı sevdiğini ve onun varlığının her yerde huzurlu olduğunu söylüyor.
- 53:00Hülya Hanım ve Kayra'nın İlişkisi
- Hülya Hanım, Kayra'nın önce "olmaz" dediğini, sonra Ankara'ya gittiğini ve "istemiyorum" dediğini hatırlatıyor.
- Kayra, Hülya Hanım'a karşı "oğlum benden vazgeçemiyor" diyerek Tülay'ı sevdiğini vurguluyor.
- Kayra, Tülay'ı sevdiğini ve onunla evlenmek istediğini tekrar tekrar söylüyor.
- 58:39Dilberay'ın Şarkısı
- Dilberay, "Her gece rüyamda" adlı şarkıyı söylüyor.
- Şarkıda "zorunda mıyım" sorusu tekrarlanıyor.
- İzleyiciler, Dilberay'ın şarkıyı güzel okuduğunu ve şarkının ona yakıştığını söylüyor.
- 1:01:03Hülya Hanım'ın Oğlunun Nişanı
- Hülya Hanım, oğlunun nişanlanmasını engellemek istiyor ve sürekli haykırıyor.
- Songül Hanım, Hülya Hanım'a oğlunun kendi kararını vermesi gerektiğini ve çok haykırdığı sürece başarıya ulaşamayacağını söylüyor.
- Hülya Hanım, oğlunun ruhunun çok küçük olduğunu ve saf, temiz ruhlu olduğunu iddia ediyor.
- 1:02:30Tülay Hanım'ın Yaş Farkı Sorunu
- Tülay Hanım, ondört yaş farkı olduğunu ve tıp ilerlediği için bunu halledebileceğini söylüyor.
- Tülay Hanım, dişlerinden başlayarak İstanbul'a gelip doktorunun kliniğine gideceğini belirtiyor.
- Hülya Hanım, Tülay Hanım'a oğlunun peşinden koşmaktan yorulduğunu ve artık vazgeçmesi gerektiğini söylüyor.
- 1:04:28Estetik ve Bakım Tartışması
- Tülay Hanım, abisinin acısından dolayı kendini bıraktığını ve şimdi güzelleşmek istediğini söylüyor.
- Programda estetik ve doğallık konusunda farklı görüşler paylaşılmakta, Pınar'ın doğallıktan yana olduğu belirtiliyor.
- Program sunucusu, vücut ve bedenin Allah'ın emaneti olduğunu, bakımlı olmanın kadın ve erkek için ayıp olmadığını vurguluyor.
- 1:06:50Pınar ve Özgür'ün İlişkisi
- Pınar'ın ablası, Pınar'ın Özgür'le ilişkisinden endişe duyuyor ve onu uyarıyor.
- Abla, Pınar'ın Özgür'ün parasını için onu sevdiğini ve masraflı olduğunu iddia ediyor.
- Pınar, Özgür'ün ikiyüzyetmiş milyon sadece kendisine düşecek bir sesi olduğunu ve bu paradan haberdar olduğunu söylüyor.
- 1:10:08Özgür'ün Durumu
- Özgür, Pınar'la aralarında parayla ilgili hiçbir şey olmadığını ve Pınar'ın o parayı alamayacağını belirtiyor.
- Özgür, halkın sempatisini kazanıp o parayı almak istediğini söylüyor.
- Özgür'ün kuzeni, Özgür'ün beslenememiş olduğunu ve bir gün işe gidemediğini iddia ediyor.
- 1:11:12Aile İlişkileri ve Eski Eş Tartışması
- Konuşmacı ilk gelinini çok sevdiğini ve ona selam gönderdiğini belirtiyor.
- Kardeşinin gelinin altınlarını gizlice aldığını ve onu üzdüğünü söylüyor.
- Eski eşini konuşmaya katmaya çalışan kişiye karşı çıkıyor ve "eskiyi açamazsın" diyerek onu susturuyor.
- 1:13:38Para ve Miras Tartışması
- Pınar'ın para yiyici olduğu ve bir sorun olduğu iddia ediliyor.
- Konuşmacı, Pınar'ın fındık tarlaları olduğunu ve çağrıldığı için o zamanın parasına geldiğini söylüyor.
- İki tarafın miras kalmış olduğu belirtiliyor.
- 1:14:42Aile İçi Kavga
- Konuşmacı, eski eşini konuşmaya katmaya çalışan kişiye karşı çıkıyor ve "siz hiç gelemeyeceksiniz bizim ailemize" diyor.
- Ablası tarafından savunulduğu için kavga ettiğini iddia ediyor.
- Pınar'ın gece yatası farklı, sabah kalktığı ve onu hiç uyutmadığı söyleniyor.
- 1:15:42Aile Hikayesi ve Miras Tartışması
- Konuşmacı, babasının onu okuttuğunu ve tüm yetkinin kendisinde olduğunu belirtiyor.
- Köy evinin doğduğu yer olduğunu, annesinin hamile olduğunu ve dedesinin kız olursa adını Yayla koymasını istediğini anlatıyor.
- Miras konusunda tartışma yaşanıyor ve "bu işin ismini koy" diyerek miras konusunu eleştiriyor.
- 1:17:22Kıyafet ve Elit Çizgi Tartışması
- Konuşmacı, Pınar'ın ilk geldiğinde bakkaldan ekmek almaya giderken programa uğramış gibi geldiğini söylüyor.
- Pınar'ın normal kıyafet giymesi gerektiğini ve şıkır şık çıkmaması gerektiğini belirtiyor.
- Elit çizgiden çıktıkları ve Karadeniz'in kırıldığı ifade ediliyor.
- 1:18:37Özgür ve Pınar'ın İlişkisi
- Bir kişi, Özgür'ü kendi evinden alamayacağını ve Özgür'ün kendi gideceğini iddia ediyor.
- Pınar, Özgür'ün elinden tuttuğunu ve dış etkenlerden etkilenmediğini belirtiyor.
- Pınar, duygusal olarak yıprandığını, üzgün olduğunu ve kalbinin kırık olduğunu ifade ediyor.
- 1:20:48Sülale ve Miras Tartışması
- Gülden Hanım, sülalenin vasisi olduğunu ve miras konusunu duyunca dudağının uçukladığını söylüyor.
- Pınar, Gülden Hanım'ın sülaleyi etki altına aldığını ve gerçekleri gördüğünü belirtiyor.
- Gülden Hanım, Pınar'ın yüzünden kendisine kötü mesajlar geldiğini ve sürekli öldürüldüğünü iddia ediyor.
- 1:21:54Alışveriş Tartışması
- Songül Hanım, Pınar'a alışverişte kendisinin ödediğini ve Özgür'ün hesabını ödememek için mağazadan çıktığını söylüyor.
- Pınar, Özgür'ün hesabını kendisinin ödediğini ve Özgür'ün kendisine ödediğini iddia ediyor.
- Erkeklerin kadınların masraflarını karşılaması gerektiği konusunda tartışmalar yaşanıyor.
- 1:24:14Evlilik ve Erkeklik Tartışması
- Leyla Hanım, yuva kurulurken erkeklerin kendilerini göstermek zorunda olduğunu ve hesap ödeyeceklerini belirtiyor.
- Gülden Hanım, Özgür'ün cömert bir adam olduğunu ve telefonu çaldığında lavaboya gitmiş olabileceğini savunuyor.
- Pınar, zengin bir erkek seçtiğini ve kendisini taşıyabilecek birini aradığını ifade ediyor.
- 1:26:53Son Tartışma ve Huzur'un Katılımı
- Pınar, Gülden Hanım'a hak verdiğini ve zor zamanlar yaşadığını, helal büyüdüğünü belirtiyor.
- Gülden Hanım, Pınar'ın açgözlü olmadığını ve yemek yaparken çok fazla malzeme kullandığını savunuyor.
- Program sonunda Huzur adlı kişiyle görüntülü bağlantı kuruluyor.
- 1:28:13Songül ve Uğur'un Görüşmesi
- Songül ve Uğur arasında bir konuşma geçiyor, Songül dün geceki videoyu izlediğini ve Sami'nin söylediklerini hatırladığını belirtiyor.
- Uğur, Songül'ün isteklerini karşılayacağını ve nelerden vazgeçtiğini açıkladığını söylüyor.
- Songül, her seferinde "tamam" diyip sonra bir şey olup ailesinin sıkıldığını hatırlatıyor ve önce isteklerinin karşılanmasını istiyor.
- 1:31:59Bilal'in Cezaevinden Çıkışı
- Bilal'in cezaevinden çıkacağı ve bu durumun aile üzerinde heyecan yarattığı anlatılıyor.
- Bilal bir buçuk aydır cezaevindeydi ve orada söyleyemediği şarkıları koğuş arkadaşlarına söyledi.
- Aile, Bilal'in cezaevinden çıkması durumunda çifte düğün yapacaklarını ve önce Bilal ile Ebru Hanım'ın arasını düzelteceklerini belirtiyor.
- 1:39:35Bilal'in Cezaevinden Çıkışı
- Bilal cezaevinden çıkıyor ve ailesi tarafından karşılanıyor.
- Bilal, askerliği tecili kaçağı düştüğü için ve yoklama kaçağına düştüğü için yakalandığını, Silivri cezaevinde kırkbeş gün kaldığını anlatıyor.
- Bilal, cezaevinde iyi insanlarla denk geldiğini ve onlarla şarkı söyleyerek zaman geçirdiğini söylüyor.
- 1:41:39Bilal'in Şarkısı
- Bilal, herkes için "Aldırma Gönül" adlı şarkıyı söylüyor.
- Şarkıda "başın öne eğilmesin, aldırma gönül" sözleri tekrarlanıyor.
- Şarkıda "kurşun ata ata biter, yollar gide gide biter, mapus yata yata biter" sözleriyle bitiyor.
- 1:45:33Bilal'in Ses Açılması
- Bilal'in sesi açılmış ve cezaevinde terbiye olmuş.
- Bilal'in artık sevgili karısı olduğu ve sahne yapmasına izin verileceği belirtiliyor.
- Bilal'in her şeye kurdu gibi her yerden çıktığı ve konuşmayı en azından bırakmaması gerektiği söyleniyor.
- 1:46:30Akvaryum Keyfi
- Ümran Hanım ve Ayhan Bey akvaryumda keyifli bir mola geçiriyorlar.
- Ümran Hanım, evin içinde akvaryum olmasını hayal ediyor ve gece yattığında akvaryum ışıklarının stresini alacağını söylüyor.
- Akvaryumda müren balıkları ve diğer hayvanlar hakkında bilgi veriliyor.
- 1:49:32Ayhan Bey ve Ümran Hanım'ın İlişkisi
- Ümran Hanım, kızının artık "anne" dediğini ve Ayhan Bey'in kızı aradığını söylüyor.
- İki ay olmuş olmasına rağmen Ayhan Bey'in bir atılım yapmadığı ve yüzük vermediği belirtiliyor.
- Ümran Hanım, Ayhan Bey'in haddini bilmesini ve bir şey olmasını istiyor.
- 1:52:44Şiir Tartışması
- Ajdalar, Ayhan Bey'in şiirle olmaz, bir şey getirmesi gerektiğini söylüyor.
- Ümran Hanım, Ayhan Bey'in iki aydır bir şey getirmediğini ve sadece bir papatya aldığını belirtiyor.
- Ayhan Bey, yapay zeka ile şiir yazdırdığını iddia ediyor, ancak bu iddia tartışılıyor.
- 1:57:25Çay Aşkı Şiiri
- Bir kişi sevdiği kişiye çay aşkından bahseden bir şiir okuyor.
- Şiirde eskiden acele edildiği, şimdi ise her yudumda bir ömür beklenildiği anlatılıyor.
- Zamanın anlamı artık sevilen kişi olduğu ve her anın sonunda "iyi ki geç kalmışsın" denildiği belirtiliyor.
- 1:58:47Yapay Zeka Şiiri Karşılaştırması
- Konuşmacı, yapay zekaya Ümran Hanım'a bir şiir yazdırdığını söylüyor.
- Gerçek şiir ve yapay zekanın yazdığı şiir karşılaştırılıyor.
- Yapay zekanın yazdığı şiirde sevgiliye olan derin duygular ve özlem ifade ediliyor.
- 1:00:50Ümran Hanım'dan Ayhan Bey'e Şiir
- Ümran Hanım'dan Ayhan Bey'e romantik bir şiir yazması isteniyor.
- Yapay zeka, Ümran Hanım'ın kalbinden Ayhan Bey'e yönlendirilen, zerafet, sevgi ve olgun bir bağımlılık hissi içeren bir şiir hazırlıyor.
- Şiirde sevgiliye olan derin duygular ve sevginin bazen kelimeyle değil sessiz bir nefesle anlatıldığı belirtiliyor.
- 2:02:08Kemal'in Performansı
- Kemal adlı biri sahneye çıkıyor ve bir performans sunuyor.
- Performans sırasında "bizim gönlümüze hasret düşüren şu genç" sözleri söyleniyor.
- Performans sonunda "dilden dile isyan eder oldum şansa, kadere" sözleriyle bitiyor.