Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir Türk dizisinin bölümüdür. Ramazan, Asuman, Kiraz, Abdullah, Mete, Selami, Taner, Selma ve diğer aile üyeleri ana karakterler olarak yer almaktadır.
- Dizinin ana teması Ramazan ve Asuman'ın boşanma süreci, aile içi ilişkiler ve velayet mücadelesidir. Video, aile bağlarının önemini, geçmiş olayların etkilerini ve karakterlerin duygusal durumlarını konu almaktadır. Hikâye, Kiraz'ın çocuklarının velayeti hakkındaki mücadelesiyle başlayıp, Ramazan ve Asuman'ın boşanma davası, aile içi anlaşmazlıklar ve sonunda anlaşmalı boşanma protokolünün imzalanmasıyla devam etmektedir.
- Dizide ayrıca Ramazan gelenekleri, aile içi çatışmalar, iş bulma çabaları ve sosyal hizmet memurlarının çocukların bakımı için evi incelemesi gibi yan hikâyeler de yer almaktadır. Abdullah'ın ortaya çıkması ve aile içi gerilimlerin artması, Ramazan'ın dedesinin geçmişinden kurtulamadığı duygusu ve aile bağlarının zayıflaması gibi temalar da işlenmektedir.
- 01:50Bir Çocuğun Yuvası
- Bir çocuk için anne-baba, huzurlu bir ev ve yuva, mutlu bir dünya gibidir.
- Konuşmacı, annesinin kızdığında babasına, babasının kızdığında annesine koştuğunu ve ikisinin de kendisi için farklı bir huzur ve güven kaynağı olduğunu anlatıyor.
- Annesi babası ayrı olan çocuklara bakıp üzülürdü ve bir gün rüyalarında gördüğü kabusa doğru gittiğini düşünüyordu.
- 04:05Ramazan Mete'nin Hikayesi
- Ramazan Mete, Asuman ile Ramazanoğlu olarak iki yetişkinin kavgalarının arasında görmezden gelinen, varlığı, duyguları, umutları ve hayalleri umursamayan yüzbinlerce çocuktan biridir.
- Ramazan, annesinin babasının ayrılmış olduğunu ve kendisinin ikiye bölünmüş olduğunu hissediyor.
- Ramazan, annesinin babasının arasında bir daha asla çocuk olamayacağını ve iki yarasının bir araya gelemeyeceğini düşünüyor.
- 05:00Düğün ve Çocukların Velayeti
- Ramazan, düğün sırasında annesinin babasını özlediğini ve büyüklerin hareketlerinden en çok çocuk etkilendiğini düşünüyor.
- Ramazan'ın annesi Kiraz, çocuklarını almak istiyor ve çocukların velayetinin artık kendisinde olduğunu söylüyor.
- Ramazan'ın babası, Kiraz'ın çocukları almak istemesine karşı çıkıyor ve çocukların velayetinin artık kendisinde olduğunu iddia ediyor.
- 10:24Polis müdahalesi
- Ramazan'ın babası, polis komutanına telefon ederek çocuklarının velayetinin kendisine verildiğini ve yasal olarak çocukların yanında kalması gerektiğini söylüyor.
- Polis komutanı, mahkeme kararının var olduğunu ve zorluk çıkarmamalarını istiyor.
- Ramazan'ın annesi Kiraz, çocuklarını almak için polis komutanının yardımıyla evine götürüyor.
- 12:36Ramazan ve Asuman'ın Tartışması
- Ramazan, Asuman'ın düğün sırasında misafirlerin yanında trip attığını ve kendisini şoför olarak tanıttığını düşünüyor.
- Asuman, Ramazan'ın kendisini şoför olarak tanıttığını iddia ettiğini reddediyor ve Ramazan'ın kendisini nasıl itham ettiğinin farkında olmadığını söylüyor.
- Ramazan ve Asuman arasında bir tartışma yaşanıyor ve Asuman, Ramazan'ın hislerinin ve duygularının umurunda olmadığını düşünüyor.
- 14:58Abdullah ve Kenan'ın Karşılaşması
- Abdullah, hasta olduğunu öğrenince torunu Kenan'ı getirmiş ve Kenan'ın doktor olduğunu öğrenmiş.
- Abdullah, etrafının doktor dolu olduğunu ve en ünlü doktora bulaşmak için bir telefon yeterli olduğunu söylüyor.
- Kenan, kasabadan kaçtığını ve ailesinin onu reddettiğini, evlatlarının bile istemediğini belirtiyor.
- 16:53Aile Hakkında Tartışma
- Abdullah, ailenin koca bir yalan ve alay olduğunu, yetersizin birbirine söylediği bir şey olduğunu söylüyor.
- Kenan, Abdullah'ın hastanenin kapısının önünde, merdivende, koridorda ve kapısının önünde hepsinin maaşını kendisinin verdiğini belirtiyor.
- Abdullah, Kenan'a para ve gücün varsa en ünlü doktorlar ve en büyük hastaneler etrafında pervane olacağını söylüyor.
- 18:01Abdullah'ın Hayat Felsefesi
- Abdullah, Kenan'a ailenin bir safsata olduğunu ve izar için bir yük olduğunu söylüyor.
- Abdullah, Kenan'a tıpkı babasını gibi kendini kandırıp ölüp gideceğini, arkasından yazık oldu diyeceklerini belirtiyor.
- Abdullah, para verdiğin adamların mezarına gelip dua etmeyeceğini, arkasından ağlayanın olmayacağını söylüyor.
- 20:37Kenan'ın Çocuklarıyla İlişkisi
- Kenan, kardeşinden sonra üç çocukla baş başa kalınca Allah'a dua ettiğini ve onlara nasıl sahip çıkacağını merak ettiğini anlatıyor.
- İlk kez eve geldiklerinde üç öksüzle birlikte ağladığını ve onlara annesinin gibi koruyacağını, seveceğini, büyüteceğini söylediğini belirtiyor.
- Kenan, sözünü tutamadığını ve çocukları adama bırakmayacağını, elinden geleni yapacağını söylüyor.
- 25:01Sefer ve Kiraz'ın Sohbeti
- Sefer ve Kiraz, güzel bir manzaralı yerde oturup sohbet ediyorlar.
- Sefer, Kiraz'a kuytusuna ihtiyacı olduğunu ve kaybettiğinde buraya geldiğini, kendini unuttuğunu söylüyor.
- Kiraz, Sefer'e kendisini sevdiğini ve onu seveni sevdiğini belirtiyor.
- 28:07Çocukların Geri Alınması
- Kiraz, Sefer'e yeğenlerini geri almak için elden ne geliyorsa yapacaklarını söylüyor.
- Sefer, Kiraz'ın yerine kendini koyup çocukların hissettiklerini tahmin ettiğini belirtiyor.
- Kiraz, çocukların alıp götürenin babaları olduğunu ve insanın kaderinin herkesin nasibine düşüyorsa onu yaşadığını söylüyor.
- 30:38Elif'in Bebek İsteği
- Elif, annesine ve Nur'a bebek istediklerini, tüp bebek, kız bebek veya doğal kız bebek olabileceğini söylüyor.
- Elif, epeyce para biriktirdiklerini ve tıpın ilerlediğini, birçok şeyin çözümünün olduğunu belirtiyor.
- Nur, Elif'e Allah'tan razı olmasını ve gönlününce bir sonuç almasını diliyor.
- 32:45Boşanma Kararı
- Bir kadın, Ramazan'a boşanmak istediğini söylüyor.
- Ramazan, kadının kararını kabul ediyor ve itiraz etmediğini belirtiyor.
- Kadın, masalların mutlu sonla bitmediğini, Keloğlan'ın padişahın kızını aldıktan sonra masalın bitmediğini söylüyor.
- 37:59Ramot ve Selam'ın Karşılaşması
- Ramot ve Selam arasında bir tartışma yaşanıyor, Ramot Selam'ı robot olarak suçluyor.
- Ramot, Selam'ın kablolarını çekeceğini ve onu geberteceğini söylüyor.
- Selami, kasabada düşmanlık olmaması gerektiğini söyleyerek onları durduruyor.
- 40:08Ramot'un Yapay Zekası
- Ramot'un yapay zekası, kargalar, kavaklılar ve yamuk bıyıklı Türkçü gibi karakterleri tanımlıyor.
- Ramot, yapay zekasının kendisini süpürdüğünü ve kargaların kulak tırmaladığını söylüyor.
- Ramot, yapay zekasının kendisini taşıyacağını ve küçük akıllı olduğunu belirtiyor.
- 41:30Barış ve Özür Dileme
- Ramot ve Selam arasında bir tutam haricilik ve bir tutam Ramot olduğu belirtiliyor.
- Selam, Ramot'u hırpaladığını kabul edip özür diliyor.
- Ramot da Selam'ı kırdığını kabul edip özür diliyor ve yepyeni bir sayfa açmak istiyor.
- 42:30Ramazan Eğlencesi İhalesi
- İki kişi Ramazan eğlencesi ihalesi için hazırlık yapmak için erken geldiklerini konuşuyorlar.
- Birisi diğerine çalışmayı kendisinin halledeceğini söylüyor.
- Diğer kişi, şimdiye kadar hep kendisinin çalıştığını ve şimdi neden kendisinin yapacağını sorguluyor.
- 43:36Başkan Münir Bey'in Hastalığı
- Başkan Münir Bey'in hastalandığı ve "o malum hastalıktan" olduğu söyleniyor.
- Musa amca, başkanın gencecik olduğunu ve ruhen çok genç olduğunu belirtiyor.
- İnsanlar başkanın durumunu öğrenmek için acele ediyorlar.
- 44:29Amcaoğlu'nun Durumu
- Amcaoğlu, arkadaşlarıyla oynamak istemiyor ve hiçbir şey canı çekmiyor.
- Amcaoğlu, annesi ve babasına üzüldüğünü ve onları özlediğini söylüyor.
- Asuman yenge, Ramazan amcayı barıştırma operasyonu başlatacağını ve babasıyla Selma annesine yaptıkları oyunun aynısını yapacaklarını belirtiyor.
- 46:00Doktor Kontrolü
- Doktor, Selma Hanım'ın kilo kaybettiğini ve gecede üç kere kalktığını söylüyor.
- Anne ve baba, bebeğin sağlıklı olduğunu ve her şeyin yolunda olduğunu iddia ediyorlar.
- Doktor, anne-baba olarak telaş eden bebeğin güzel vakitlerini kaçırmamalarını tavsiye ediyor.
- 47:34Evlilik Sorunları
- Taner, Ramazan'ın Asuman'dan boşanacakları söylentilerini sorguluyor.
- Ramazan, bu söylentilerin doğru olmadığını ve kasabalıya bakmamalarını söylüyor.
- Kasabada Ramazan ve Asuman'ın göz göre göre ayrıldıkları söyleniyor ve insanlar bunu engellemek istiyor.
- 48:30Boşanma Haberi
- Bir kişi başkanın nerede olduğunu soruyor ve yolda duyduğu bir haberden dolayı üzgün olduğunu belirtiyor.
- Seyfettin adlı kişi boşanma haberi hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu haberi daha dün konuştukları birine aktardığını söylüyor.
- Ramazan Bey, boşanma haberi üzerine üzgün olduğunu ve yapabileceği bir şey olup olmadığını soruyor.
- 50:26Barışma Planı
- Amcaoğlu, Ramazan ve Osman'ın barışması için bir plan hazırlamış ve bu planı uygulamaya koyuyor.
- Planın bir parçası olarak Ramazan'ın hasta numarası yapması ve Ramazan Mete'nin çok hasta olduğu söylenerek onları eve çekmek planlanıyor.
- Amcaoğlu, bu planın olmazsa olmaz olduğunu ve olmazsa ömür billah barışmayacaklarını düşünüyor.
- 53:01Usta Serhan Hakkında Sohbet
- Usta Serhan'ın işinde hata yaptığı ve bu durumun onu öfkelendirdiği konuşuluyor.
- Serhan'ın okuma yazma bilmediği ve bu durumun onun geleceği hakkında endişeler yarattığı belirtiliyor.
- Serhan'ın babasının ona meslek sahibi olması için çok çaba gösterdiği ve bu durumun onun için önemli olduğu vurgulanıyor.
- 54:44Velayet Sorunu
- Aile mahkemesi, bir çocuğun velayetini babaya vermiş ve bu durumun kanuna uygun olduğu belirtiliyor.
- Avukat, babanın sorumsuz olduğunu ve çocuklarına bakamadığını kanıtlarsa velayeti yeniden almak için itiraz edebileceklerini söylüyor.
- Velayet sorunu için vekalet alınması ve sürecin başlatılması kararlaştırılıyor.
- 56:05Aile Hikayesi
- Bir dede, yıllar önce ayrıldığı kardeşiyle ilgili hikayesini anlatıyor.
- Kardeşi, akraba yüktür ve insanın ayağına prangadır diyerek ailesiyle görüşmeyi tercih etmiş.
- Dede, bu durumun altmış sene önce olduğunu ve zamanla bu konunun konuşulmadığını, tanıyanların çoğu öldüğünü ve hayatta kalanların da soğuduğunu belirtiyor.
- 59:26Barışma Denemesi
- Amcaoğlu, hazırladığı romantik sofrayı görünce Ramazan ve Osman'ın kesinlikle barışacağını düşünüyor.
- Ramazan ve Osman, boşanma haberi üzerine birbirlerine karşı suçlamalar savuruyorlar.
- Mete, annesine bir şeyler söylemek istiyor ama annesi onu durduruyor ve dede "gül gibi" gidiyor.
- 1:02:04Fidan ve Behçet'in Buluşması
- Fidan, Behçet'i bir yere götürmek istiyor ama Behçet'in işi bitmemiş.
- Behçet, Fidan'ın örttüğü şanın gözlerinin rengini aştığını söylüyor.
- Behçet, Fidan'a güzel sözler söylüyor ve onun avucunun içi olmasını istiyor.
- 1:05:09Belediye Başkanı Toplantısı
- Belediye Başkanı toplantısında ihale için teklifler veriliyor ve herkes kendi teklifini sunuyor.
- Kazım Bey, babasının hayrına tertipliyim diyerek eğlenceleri yapmak ve para vermek istiyor.
- Toplantıda teklifler arasında rekabet yaşanıyor, herkes kendi teklifini iki, üç, dört kat daha fazla teklif ediyor.
- 1:07:45Belediye Başkanı'nın Durumu
- Belediye Başkanı toplantıdan sonra sinirlenmiş durumda ve kafasının yandığını söylüyor.
- Arkadaşları onun için en iyi doktorlara gitmeyi teklif ediyor.
- Belediye Başkanı'nın kızıyla damadının boşandığını öğrenmesi üzerine arkadaşları onu teselli etmeye çalışıyor.
- 1:10:18Asuman'ın Durumu
- Asuman, boşanma haberi üzerine kendini mahvettiğini düşünüyor ve hiçbir şey yapamadığını söylüyor.
- Asuman'ın annesi ona Ramazan ve karnındaki bebeği için sakin olmasını söylüyor.
- Asuman'ın annesi sofrasına ikimizden başka kimse kalmadığını söyleyerek üzgün olduğunu belirtiyor.
- 1:12:54Dede'ye Yardım İsteği
- Selma Rıza, dedesine Asuman ile Ramazan'ın boşanabileceğini söyleyerek yardım istiyor.
- Dede, bu konuda bir çaresine bakacağını söylüyor.
- Video, "söz" konulu bir şiirle devam ediyor.
- 1:14:48Abdullah ve Muhterem'in Sohbeti
- Abdullah ve Muhterem arasında bir sohbet başlıyor, Abdullah suskun ve içine dönmüş durumda.
- Muhterem, Abdullah'ın içinde suçluluk olduğunu ve çok fazla yük taşıdığını söylüyor.
- Abdullah, çocukken abisinin gittiğinde babasının tüm işini kendisinin yüklendiğini ve annesini teselli ettiğini anlatıyor.
- 1:16:57Abdullah'ın Zorlukları
- Abdullah yorgun ve içindeki duygular, kendini suçlama, geçmişin yükü, evlatlar ve torunlarla karşı karşıya.
- Abdullah çalışmak istiyor ve devam etmek istiyor.
- Abdullah'ın elinde ufak bir kaza olmuş.
- 1:18:19Meryem'in İş Bulması
- Meryem'e bir iş teklifi yapılıyor: sabahları çay demleyip ortalığı toparlaması, gelenlere çay kahve ikram etmesi ve akşam kapatıp gitmesi.
- Meryem işi çok ister ve teşekkür eder.
- 1:18:50Selami'nin Sorunları
- Selami gece uyku tutmuyor ve stres çekiyor.
- Ramazan'ın ihalesini kaptırdığını ve Muammer emmimin emanetine sahip çıkamadığını söylüyor.
- Selami, anasından babasının hayrının yalan olduğunu ve sevaplardan mahrum kalacaklarını düşünüyor.
- 1:19:51Davulcu İhalesi Tartışması
- Nazım Mehmet, davul zurna sesinin olmaması nedeniyle Ramazan'ın şenliksiz geçeceğini söylüyor.
- Selami, davulcuyu ihaleyi almak için aldığını ve şimdi davulun olmadığını belirtiyor.
- Selami, gelenek düşmanı olarak eleştiriliyor ve parayı verenin geleneği belirlediğini söylüyor.
- 1:21:26Aile Toplantısı Çağrısı
- Baba dede, evdeki herkesi amcasının evine çağırmış.
- Girit Abdullah, Taner'in evinde görüşmek için birini göndermiş.
- Ramazan'ın dedeye her şeyi anlattığı ve vazgeçmeyeceğine dair endişeler var.
- 1:24:20Aile Toplantısı
- Dede, ailesini gece vakti toplayıp mühim bir mesele konuşmak istediğini söylüyor.
- Ailelerin her geçen yılın ardından eksildiğini ve yaprak dökümü yaşadıklarını belirtiyor.
- Dede, dertleşme vakti olduğunu ve herkesin derdini ortaya dökmesini istiyor.
- 1:25:38Sosyal Hizmet Memurları
- Sosyal hizmet memurları çocuklarla ilgili inceleme yapmak için gelmiş.
- Kiraz, çocukların teyzesi olduğunu söylüyor.
- Ramazan, her şeyin sorumlusu olduğunu kabul ediyor ve dede suçlu suçsuz diye aramaya gelmediklerini, anlamaya ve dinlemeye geldiklerini belirtiyor.
- 1:27:11Aile İçi Tartışma
- Ramazan ve Asuman, aile içinde anlaşamadıkları bir konuda tartışıyorlar.
- Asuman, Ramazan'ın geçmişini kabullenemediğini ve bu durumun onları birbirlerine yaklaştırmadığını söylüyor.
- Ramazan, Asuman'ın kendisini küçümsediğini ve geçmişte yaşanan olayları unuttuğunu iddia ediyor.
- 1:28:28Aile Üyelerinin Değerlendirmesi
- Ramazan'ın dedesi, başlangıçta onların beraberliğini istemediğini ama Ramazan'ı küçümsemediklerini belirtiyor.
- Dedesi, Ramazan'ın geçmişten kurtulamadığını ve bu durumun onları birbirlerine yaklaştırmadığını söylüyor.
- Asuman, durumun değişmeyeceğini ve aynı şikayetlerin katlanarak büyüyeceğini düşünüyor.
- 1:31:57Çocukların Durumu
- Ramazan, boşanma konusunda çocukları için endişeleniyor ve onların babalarının hor görüldüğünü görmesinin doğru olmadığını söylüyor.
- Ramazan, ailesini savunduğunu ve artık yorulduğunu, kendini ve ailesini düzeltecek takatinin kalmadığını belirtiyor.
- Ramazan, artık yardıma ihtiyaç duyduklarında koşacakları bir ciritçi olmadığını ve yetişkinlerin kendi aralarında halledip gideceklerini söylüyor.
- 1:34:32Abdullah'ın Dönüşü
- Abdullah, ailesini görmeye gelmiş ve kendisini "kökleri kopmuş, rüzgarda sallanan insancıklar" olarak tanımlıyor.
- Abdullah, hastaneye inince memleketini hatırladığını ve yatırım yapmak istediğini söylüyor.
- Abdullah, kasabanın eski dükkanlarını yıkıp yirmi katlı apartman yapmak istediğini belirtiyor.
- 1:38:34Ramazan'ın Gelisi
- Ramazan'ın gelmesiyle kasabada pide kuyruğu oluşuyor ve herkes hazırlık yapıyor.
- Ramazan, dertleri, üzüntüleri ve kaybedişleri silip süpürmeye geldiğini söylüyor.
- Ramazan şerbeti ve şerbetçi kasabaya geliyor ve insanlar ona şerbet alıyor.
- 1:39:11Ramazan'ın Anlamı
- Ramazan, camilerdeki safların sıklaşmasıyla birlikte insanın kalbindeki safları da sıklaştırır.
- Oruç, insanın nefsini önüne alıp terbiyeden geçirmesini bekler ve gadleri birleştirir.
- Ramazan, yardımlaşmaya ve merhamete vesile kılar insanı.
- 1:39:43Aile Sofrası
- Her gün akşam ezanı ile birlikte bir araya gelen aileler ve dostlarla paylaşılan sofranın lezzeti hiçbir yerde bulunamaz.
- Ramazan, bir misafir gibi gelir ve göz açıp kapayıncaya kadar geçer gider.
- Ev sahibi, bu misafirin hürmetine affedilenlerden olmayı diler ve onu en iyi şekilde ağırlamak ister.
- 1:41:03Abdullah'ın Kardeşi
- Abdullah'ın dedesinin kardeşi olduğu öğreniliyor ve bu durum aile üyeleri şaşırtıyor.
- Abdullah, dedesiyle çıktığı yolculukta bu bilgiyi öğrendiğini ve doğru zamanı beklediğini söylüyor.
- Hüseyin amca, Abdullah'ın kardeşiyle iletişime geçmeye çalışmış ama mesajını görmediği için ne yapacağını bilmiyor.
- 1:42:22Boşanma Protokolü
- Ramazan ve Asuman Hanım arasında mal paylaşımı, ev ve çocuk velayeti konusunda bir protokol hazırlanmış.
- Ev Asuman Hanım'ın üzerinde kalacak ve Ramazan Bey'in oğluyla düzenli görüşme hakkı mevcut.
- Avukat, anlaşmalı boşanma sürecine girdiklerini ve mahkemede hakim onları ilk celse boşayacağını belirtiyor.
- 1:43:52Mahkeme Öncesi Karşılaşma
- Bir grup kişi, Ramazan ve Cemile'yi mahkeme öncesi soğuk hava deposunda zorla alıkoyarak konuşmaya çalışıyor.
- Asuman ve arkadaşları, Ramazan ve Cemile'yi mahkeme öncesi konuşmaya zorlamak için soğuk hava deposuna kapatmışlar.
- Ramazan ve Cemile, mahkeme öncesi konuşmaya zorlanmak istemiyorlar ve bu durumda kavga ediyorlar.
- 1:47:31Çocukların Teyzesiyle Buluşması
- Çocuklar teyzeleriyle buluşuyor ve birbirlerini özlediklerini belirtiyorlar.
- Teyze, çocuklara babalarının hayatında düzeltmeler yapmaya çalıştığını ve onlara anaları gibi bakacağını söylüyor.
- Çocuklar teyzeleriyle parka gitmek istiyorlar ve teyze onları parka götürmeyi kabul ediyor.
- 1:50:43Selim'in Okuma Kararı
- Selim, babasının okumasını istemesine rağmen okumadığını ve bunun yanlış olduğunu düşünüyor.
- Selim, babasının haklı olabileceğini ve okumak istemediğini kabul ediyor.
- Selim, yetişkin okuluna kayıt olmayı düşünüyor ve öğretmeniyle bu konuda konuşuyor.
- 1:53:49Abdullah'ın Mezarı
- Abdullah, babasının ve annesinin mezarını ziyaret ediyor.
- Abdullah, mezarların ölümü hatırlatmak ve atanı, dedeni hatırlayıp yeniden ayağa kalkabilmek için var olduğunu söylüyor.
- Abdullah, derde düştüğünde mezarlarına gidip anasıyla babasıyla dertleştiğini ve sonra bir cevap aldığını belirtiyor.
- 1:55:37Mete'nin Velayeti Hakkında Konuşması
- Mete, annesinin velayetini alması durumunda babasından mahrum kalacağını düşünüyor.
- Mete, babasının velayetini alması durumunda annesinin de babasından mahrum kalacağını ve bu durumun onun için zor olacağını anlatıyor.
- Mete, ailesinin ayrılacağı durumda son bir gün geçirmek istediğini ve alışveriş yapmak istediğini söylüyor.
- 1:59:18Aile Ayrılışı
- Aile üyeleri birbirlerine veda ediyor ve birbirlerini özleyeceklerini belirtiyorlar.
- Teyze, çocuklara hep yanlarında olacağını ve parka gideceklerini söylüyor.
- Çocuklar, babalarının ve annelerinin sözünden çıkmamaları gerektiğini hatırlatıyorlar.
- 2:01:31Aile İlişkileri ve Özür Duyuş
- Bir kişi hayatını darmadağın ettiğini ve ailesini kaybettiğini ama karşısındakinin kendisini daha büyük bir pişmanlıktan kurtardığını söylüyor.
- Karşısındaki kişi özür diliyor ve hakkını helal etmesini istiyor.
- Kiraz abla, karşısındakine hep yanında olacağını söylüyor.
- 2:03:09Aile Dinlenmesi
- Bir anne kızına bir şey gösteriyor ve beğendiğini soruyor.
- Kız, anne ve babasıyla küsmemiş gibi olduklarını ve güzel bir gün geçirdiklerini söylüyor.
- Kız, hayatta en çok üç kişiyi sevdiğini belirtiyor ve kardeşlerini de çok sevdiğini ifade ediyor.
- 2:04:47Ramazan Gelenekleri
- Selami, Hamdi'ye Muhammed Emin'in emanetine sahip çıkamadığını ve Ramazan geleneğinin uçup gittiğini söylüyor.
- Hamdi, Selami'ye ihaleyi almasını ve şenliği sayın yapmasını teklif ediyor.
- Selami, gelenek düşmanı olarak görülmesinden dolayı stres ettiğini ve ihaleyi almak istediğini belirtiyor.
- 2:07:05Mahkeme Davası
- Bir kişi mahkeme davasını iptal etmek istiyor ama mübaşir çıkınca söyleyeceğini söylüyor.
- Mahkeme, anlaşmalı boşanma davasının ilk celsede biteceğini belirtiyor.
- Mahkeme, tarafların ve vekillerin hazır olduğunu görüyor.
- 2:11:01Boşanma Kararı
- Mahkeme, anlaşmalı boşanma davasını kabul ediyor ve son karar olup olmadığını soruyor.
- Asuman ve kocası boşanmak istemediklerini belirtiyorlar.
- Asuman, kocasının sorumluluklarını yerine getiremediğini ama onun en sevdiği üç kişiden biri olduğunu söylüyor.
- 2:15:19Mezar Yeri İsteği
- Abdullah, kasabadan bir mezar yeri istediğini söylüyor.
- Abdullah, gittikten sonra sonuçların pek iyi olmadığını belirtiyor.
- Abdullah, unutulmak istediğini ve ailesinin gözlerinin önünde olmak istemediğini ifade ediyor.
- 2:17:38Ramazan'ın Anlamı
- Bir kişi, hayatında unutamadığı zamanların olduğunu ve en unutamadığı anın annesiyle babasını baş başa gördüğü an olduğunu söylüyor.
- Dedesi, Ramazan'ın bereketiyle ve güzellikleriyle geldiğini, hangi mevsimde gelirse gelsin ikliminin hep bahar olduğunu söylemiş.
- Ramazan'ın güzellikle ve mutlulukla geldiğini, ruhları şenlendirdiğini ve dünyayı güzelleştirdiğini belirtiyor.