Buradasın
Yeni Volkswagen Tiguan İncelemesi ve Eski Modelle Karşılaştırması
youtube.com/watch?v=-ljGGVpmgNYYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir sunucunun yeni makyajlı Volkswagen Tiguan modelini detaylı olarak incelediği bir otomobil tanıtım içeriğidir. Sunucu, ailesinin de bir Tiguan sahibi olduğunu belirterek deneyimlerini paylaşmaktadır.
- Video, yeni Tiguan'ın dış tasarımından başlayarak iç mekana kadar kapsamlı bir inceleme sunmaktadır. İnceleme, aracın Volkswagen amblemi, stop grupları, egzoz çıkışları, jantlar, farlar gibi dış tasarım özellikleri ile 615 litrelik bagaj hacmi ve iç mekan donanımları (koltuklar, klima sistemi, depolama alanları) hakkında bilgiler içermektedir. Ayrıca, farklı donanım seviyeleri (Life, Elegance, R-Line) arasındaki farklar ve Ataka modeliyle karşılaştırmalar da yapılmaktadır.
- Videoda ayrıca yeni modelde direksiyon, klima ekranı, medya ekranı ve vites topuzu gibi önemli donanım değişiklikleri, elektrikli park freni, dokunmatik klima ünitesi ve adaptif LED farlar gibi yeni özellikler de gösterilmektedir. Sunucu, Türkiye'de satılacak olan 1.5 TSI 150 beygirlik motor hakkında bilgiler vererek, yeni modelin fiyat-performans değerlendirmesini yapmakta ve izleyicilere hangi modeli tercih etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır.
- 00:02Yeni Tiguan Tanıtımı
- Yeni Tiguan bayilere geldi ve bu videoda eski Tiguan ile karşılaştırılacak.
- Aynı motor ve şanzımanı kullanan Ataka ile arasındaki farklar da bu videoda bulunacak.
- Videoda Tiguan'dan aradığınız her şey detaylı olarak anlatılacak.
- 00:53Dış Tasarım Değişiklikleri
- Arka tarafta en büyük yenilik Volkswagen amblemi ve Tiguan yazısının ortaya gelmesi.
- Stop grubunda dışta yenilik yok, sadece iç grubunda Passat'ta olduğu gibi kare şekline bölünmüş.
- Donanım isimleri yenilenmiş: Life donanım Comfortline'a, Elegance donanım Highline'a tekabül ediyor.
- 01:47Donanım Farkları
- Elegance donanımda stoplar dinamik hale geliyor, frene basınca alt tarafı yanıyor.
- Eski kasada iki egzoz çıkışı varken, yeni kasada sol köşede fake egzoz görünümlü bir parça bulunuyor.
- Elegance donanımda egzozların altındaki yerlerde krom kaplama oluyor, R-Line donanımda ise dört egzoz çıkıyor.
- 02:49Dış Tasarım Detayları
- Eski kasada boyalı olan kısımlar yeni kasada tamamen plastik yapılmış.
- Comfortline donanımda gümüş renkli tavan barları varken, yeni kasada siyah olarak yapılmış.
- Jantlar yenilenmiş ancak lastik ölçüsü aynı (215/65 R17) ve standart jantlarda tonlama vurgulanmamış.
- 04:22Farlar ve Kaput
- Farlar Golf 8'i andırıyor ve artık LED yapılmış.
- Elegance donanımda IQ LED'ler ve dinamik dönüş çayı bulunuyor, opsiyon listesinde matrix farlar var.
- Kaputta Alspace versiyonuna benzer bir yüzey tasarımı var ve yüzey neredeyse tamamen dik bir vaziyette.
- 06:27Bagaj Özellikleri
- 615 litrelik bagaj hacmi var ve bagaj kapağı bir alt bir üst kademeye ayarlanabiliyor.
- Bagajda yedek lastik ve iki tarafta gözler bulunuyor, Ataka'da ise gözler yoktu.
- Koltuklar ileri geri hareket edebiliyor ve bagaj kapağı elektrikli değil, manuel olarak kapatılıyor.
- 08:10İç Mekan Özellikleri
- Baş ve diz mesafesi bu sınıf için çok iyi, makam kullanımı için bile yeterli.
- Tüm donanımlarda üç bölge klima standart ve dijital olarak ayarlanabiliyor.
- Koltuk arkası sehpası gitmiş, yerine cep gelmiş, bu çocuklu aileler için daha iyi olabilirdi.
- 10:14Motor ve Donanım Seçenekleri
- Dört x dört seçeneği var ve 2 litre dizel ve 1.5 TSI benzin 150 beygirlik ACT motorla geliyor.
- Türkiye'de satılacak olan 1.5 TSI motor, 2 litrelik 4 x 4 dizel versiyonun 700 bin bandının üzerinde fiyatla satılması nedeniyle tercih edilecek.
- Kapı sert ve malzeme yumuşak.
- 10:56Tiguan'ın İç Mekan Özellikleri
- Arka taraf sert plastikten yapılmış, üst taraf kaplama yok, ön taraf ise yumuşak dokuya sahip.
- Aynalar elektrikli olarak katlanabiliyor, bu özellik eski kasada yoktu.
- Koltuklar elektrikli özelliği ve baldır desteği bulunmuyor.
- 11:38Saklama Alanları ve Ses Sistemi
- Araçta alt tarafta saklama gözü ve eşya filesi bulunuyor.
- Yeni opsiyon listesine giren Bank Komiser ses sistemi, on hoparlörlü ve 450 wattlık bir sistem.
- Life donanımda analog göstergeler varken, Elegance donanımda hayalet ekran standart olarak geliyor.
- 12:46Direksiyon ve Gösterge Paneli
- Direksiyon yenilendi ve amblemi değiştirildi, içeriye doğru siyah, dışarıda gümüş malzeme kullanılmış.
- Elegance donanımda tuş takımları dokunmatik hale geliyor.
- LED farlar standart olarak geliyor, Elegance donanımda ise IP LED (akıllı LED) farlar bulunuyor.
- 14:02Medya ve Klima Sistemi
- Medya ekranı tamamen yenilendi ve elle kontrol özelliği geldi.
- Tiguan'da kablosuz telefon bağlantısı özelliği bulunmuyor, hala kabloyla bağlanmak gerekiyor.
- Klima ekranı dokunmatik hale geldi ve egzoz gazını algıladığında otomatik olarak kendini kapatabiliyor.
- 16:31Vites Topuzu ve İç Mekan Detayları
- Vites topuzunun yüzeyi değişti ve ışıklı hale getirildi, PRN-DS modları vitesin üzerine alındı.
- Bardaklık geriye doğru çekildiğinde büyükçe bir alan oluşuyor, ancak kapağında kalabiliyor.
- Torpido bölümünde CD ve SD kart girişi kaldırılmış, soğutmalı torpido ayar yeri bulunuyor.
- 19:03Fiyat ve Karşılaştırma
- Ataka'da standart olarak adaptif LED farlar ve şeritte tutma yardımcısı gibi özellikler bulunuyor.
- Ataka'nın fiyatı 349 bin lira civarında iken, Tiguan'ın fiyatı 450 bin lira civarında.
- Tiguan'da medya ekranında yenilenme olmamış, sadece direksiyon ve klima ünitesinde değişiklik yapılmış.