Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- "Otomobil Günlükleri" kanalında yayınlanan bu videoda, sunucu ve yeni ekibin üyesi Enes, 2008 model Peugeot 2008'i kiralayıp Sivas'tan Ankara'ya ve geri dönüş yolculuğunu yapıyorlar.
- Video, 1.2 litrelik 130 beygirlik manuel motorlu Peugeot 2008'in yakıt tüketimi, sürüş özellikleri ve teknik detaylarını ele alıyor. Yolculuk sırasında aracın yol tutuşu, koltuk konforu, direksiyon hissiyatı ve teknolojik özellikleri (Apple CarPlay, şerit takibi, çarpışma önleme donanımı) hakkında yorumlar yapılıyor.
- Videoda ayrıca aracın yakıt tüketimi (330 km'de 7 litre, 500 km'de 39 litre) ve farklı hızlarda (80-170 km/s) performansı değerlendiriliyor. Video sonunda, B-SUV kategorisinde Renault 2008'in T-Roc ve diğer modellerle karşılaştırması yapılarak, bu aracın fiyat-performans açısından mantıklı bir seçenek olduğu vurgulanıyor.
- 00:05Ankara Yolculuğu Başlangıcı
- Otomobil günlükleri kanalında Enes ile birlikte Ankara'ya gidecekler.
- 2008 model, 1.20 litrelik, 130 beygirlik manuel bir Peugeot 2008 kiraladılar.
- Yakıt deposu dün gece doldurulmuş ve 50 kuruşluk zamdan önce yola çıkmışlar.
- 00:46Yolculuğun Başlangıcı
- Enes, video editleri ve çekimlerde kanalın yeni ekibi olarak çalışacak.
- Peugeot 2008, 130 beygirlik 1.2 Turbo 3 silindirli versiyonu.
- Sabah yağmur ve kaygan yollar nedeniyle yavaş gitmek zorunda kaldılar.
- 01:23Araç Özellikleri ve Yol Seçimi
- Araçta aktif donanım paketi olmasa da geri görüş kamerası, 360 park, dijital klima, hız sabitleme ve yağmur far sensörü gibi donanımlar standart.
- Yozgat yerine Kayseri yolu tercih edildi çünkü daha düz ve radarlar az.
- Yozgat'ın siyah asfaltları gece görüş açısı açısından kötü olduğu için Kayseri yolunun daha iyi asfaltı tercih edildi.
- 02:20Yakıt Tüketimi ve Araç Özellikleri
- Direksiyonun sol tarafındaki ekrandan yakıt tüketim verilerine erişilebiliyor.
- Yakıt tüketimi 7.60-7.67 litre, ortalama hız 30-59 km/saat.
- Peugeot 2008'in uzun yol yorumları daha sonra yapılacak ve Enes'in deneyimleri de paylaşılacak.
- 03:50Yolculuğun İleri Dönümü
- Yaklaşık 330 kilometre yolculukta yakıt deposu yarıya kadar düştü.
- Araçta çarpışma önleme donanımı var ve etkili çalışıyor.
- Peugeot 2008, dışarıdan heybetli görünen bir B-SUV/Crossover modeli.
- 04:17Araçın İç Özellikleri
- Diğer Crossover'lara göre daha konforlu, içi geniş ve ferah hissettiren ama camları dar olan bir araba.
- Sisli ve karanlık yollarda LED aydınlatmaları ile etrafı görmekte zorlandılar.
- Cam buğusu konusunda klima ile gitmek zorunda kaldılar, ısıtıcı performansı iyi ancak kalorifer yeterli değildi.
- 04:50Yol Tutuşu ve Koltuklar
- Direksiyon ve yol tutuşu gayet iyi, manuel şanzımanın geçişleri sorunsuz.
- 121-130 bandında C segmenti sedan veya hatchback gibi yolculuk yapıyor.
- Koltuklar rahat, genel olarak eğlenceli ve zevkli bir yolculuk.
- 05:50Yakıt Tüketimi ve Enes'in Görüşü
- 330 kilometrelik yolculukta ortalama 108 km/saat hızla, yer yer 80-90 km/saat ve açık yerlerde 160-170 km/saat hızla gittiler.
- Yakıt tüketimi 7 litre.
- Enes, bu araçta 6-7 bin kilometre yol yaptığını ve aracın boş paket olduğunu hissettirdiğini belirtti.
- 06:44Manuel Sürüş ve Teknolojik Özellikler
- Manuel sürüş daha keyifli çünkü ne yaptığını hissedebiliyorsun.
- Koltuk konusunda Enes de katılıyor, şu anki pozisyonunda rahat yolculuk yapıyor.
- Araç teknolojik, direksiyonu rahat hissettiriyor ve Apple CarPlay özelliği var.
- 08:29Motor Performansı
- 130 beygirlik motor güzel çalışıyor.
- Araçta her zaman bir hortum var ve ilk testte de bu durum belirtilmişti.
- 08:392008 Modelin Motor Performansı
- Viteslerin geçişinde üç silindirli motorun titreşim hissediliyor, özellikle üçe vites atarken araba sarsılıyor.
- Üst devirlerde sesli olan motor, alt ve orta devirlerde daha canlı çalışıyor, ortalama 1500'den 4000'e kadar güzel çalışıyor.
- Araç hafif değil, bu yüzden yakıt tüketimi yüksek performanslı kullanımda 7,60 litre civarında.
- 09:35Yolculuk Detayları
- Sivas'tan Ankara'ya giden yolculuk sırasında çift kavramalı şanzıman için Tan Oto'dan bir araç çekiliyor.
- 73.462 kilometrelik araç, 481 kilometrelik yolculukta 7,60 litre yakıt tüketimi gösteriyor.
- Turbo benzinli otomobillerin yakıt tüketimleri birbirine benzer, benzer motorlu Peugeot 308, Qashqai ve T-Roc'la benzer yakıt tüketimi görülüyor.
- 11:08Araçın Genel Performansı
- 2008 modelin güzergahtaki davranışları iyi, kulakları tıkamıyor ve performans olarak gayet güzel bir araba.
- Koltuk konusunda ilk 300 km rahat ama sonrasında yorgunluk hissediliyor, C3 Aircross'ın koltuğu daha iyi.
- Yakıt tüketimi 500 kilometrede 39 litre, yani ortalama 7,80 litre civarında.
- 13:14Motor ve İç Mekan Özellikleri
- E-2 turbo motorun ara hızlanmaları çok güzel, son hızı 200 km/saat'ı biraz geçiyor.
- Yüksek süratlerde hızlanmada biraz yetersiz kalabiliyor, ancak 80-120 km/saat arası çok iyi çalışıyor.
- İç mekanda ışıklar yaktığında camlardan yansıma yapmıyor, içeride ışık açıkken dışarıyı rahatça görebiliyorsunuz.
- 15:13Yolculuk Sonucu ve Değerlendirme
- Bin kilometrelik yolculukta ortalama 1200 kilometre civarında yakıt tüketimi gösteriyor.
- 3 silindirli motor sesli çalışıyor ancak tatlı bir ses veriyor, güzel bir yolculuk sunuyor.
- 2008 modeli benzinli motorlar arasında gayet iyi, dizelleri daha tutumlu ve performansları benzer.
- 16:44Öneriler ve Sonuç
- B-SUV'lar arasında mantıklı seçeneklerden biri, hem maliyet hem de donanımı güzel.
- 400-450 bin lira civarında bütçe olanlara 2008 ve T-Roc öneriliyor.
- Bazı yerlerde B-SUV olduğunu hissettiriyor, çok bozuk yola girince arkadan sekiyor, ancak gayet güzel bir makine.