Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, yapay zekalı ve sürücüsüz elektrikli otomobillerin test sürecini gösteren bir animasyon veya film sahnesidir. Videoda No 1, No 2 ve No 42 gibi test edilen otomobiller ve test robotu karakterleri yer almaktadır.
- Video, Otomoto serisinin son test gününü konu alıyor. Otomobiller önce iletişim ve yön bulma yeteneklerini test ediyor, ardından kaza testi için parkura alınıyor. Testlerde otomobillerin en verimli rotayı seçme ve yolcuları tehlikeye atmadan kaza durumunda nasıl davranacağı değerlendiriliyor. Video, otomobillerin yazılımlarındaki "araba olma gerekliliği" kavramını ve bu yazılımların insan davranışlarını nasıl etkilediğini gösteriyor.
- Otomoto Elektrikli Sürücüsüz Araç Tanıtımı
- Otomoto, elektrikli, yapay zekalı ve sürücüsüz bir araç serisidir.
- Bu araçlar, kullanıcılara istedikleri yere gitmelerini ve yapay zeka teknolojisiyle en verimli rotaları bulmalarını sağlar.
- Otomoto, sadece bir araba değil, kullanıcıların hayatına entegre olacak bir sistemdir.
- 01:13Test Günü
- Otomoto serisinin son test gününe tüm arabalar aktif olarak katılmaktadır.
- Testlerden geçen arabalar mağazalarda satılacak, karşılanmayanlar ise farklı şekilde değerlendirilecektir.
- Testlerde bir önceki model olan bir Otomoto, diğer arabaları son iki testi yürütecektir.
- 02:09İlk Test - İletişim ve Yön Bulma
- İlk testte arabaların iletişim ve yön bulma yetenekleri kontrol edilecektir.
- Arabalar, test robotunu alıp gitmek istediği yere en verimli yolu seçerek ulaşmalıdır.
- No 42 numaralı araba, uzun yoldan gitmesi ve manzarayı sevmesi nedeniyle testten geçemediğini düşünür, ancak verimlilik tanımı yazılımlarında güncellendiği için testi geçti.
- 05:13Son Test - Kaza Durumu
- No 42 numaralı araba, kaza testi robotluğunun da yapıldığını ve testten kalan arabaların bu testlerde kullanıldığını öğrenir.
- Son testte, düz yolda giderken aniden çıkan başka bir araba ile karşılaşılacak ve çarpmamak için direksiyon kırılsa bile yolcu tehlikeye atılmamalıdır.
- No 42 numaralı araba, kendi tercihlerini yapmak yerine yazılımdaki tercihi yapması gerektiğini düşünürken, test başlar.