• Buradasın

    Lüks Araçların Torpidolarındaki Üçüncü Yedek Anahtar Olayı

    youtube.com/watch?v=ZIkmJTx1BUU

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir otomobil sahibinin aracının çalınması olayını anlatan bir haber formatındadır. Videoda Ahmet Öztürk adlı bir kişinin lüks otomobilinin çalınması ve İstanbul Emniyeti Oto Hırsızlık Masası'nın bu olayla ilgili bilgileri paylaşılmaktadır.
    • Video, lüks otomobillerin torpidolarında gizli üçüncü bir yedek anahtarın bulunduğu ve bu anahtarın çalınmasıyla 23 lüks aracın çalındığı olayı anlatmaktadır. Bu anahtarın sadece fabrika tarafından bilindiği, bayilere ve kullanıcılara duyurulmadığı belirtilmektedir. İstanbul Emniyeti, son bir haftada bu yöntemle çalınan 23 araçtan 13'üne ulaşmış ve kalan 13 araç için Türkiye genelinde araştırmalar sürdürmektedir. Servisler, bu modeli kullanan kullanıcılara torpidolarındaki üçüncü anahtarı alıp evlerine çıkarmalarını istemektedir.
    Üçüncü Yedek Anahtarın Keşfi
    • Konuşmacı, yeni alınan bir arabanın yedek anahtarlarını gösteriyor.
    • Arabanın iki yedek anahtarı varken, üçüncüsü torpido gözüne gizlenmiş durumda.
    • Kullanıcı bu üçüncü yedek anahtarı bilmiyordu ve konuşmacı bu anahtarı kullanarak arabayı çalıştırıyor.
    01:20Çalınan Araçlar Hakkında Bilgiler
    • Bu yöntemle tam yirmiüç lüks araç çalındı.
    • Dünyaca ünlü otomobil markası, iki yedek anahtarın yanı sıra torpido gözüne gizlenmiş üçüncü bir yedek anahtar daha yerleştirdi.
    • Kullanıcı kitapçığında acil durum yedek anahtarından bahsediliyordu ama Türkiye distribütörünün ve kullanıcıların haberi yoktu.
    01:39Bir Çalıntı Örneği
    • Ahmet Öztürk'ün lüks otomobili Çekmeköy'de terk edilmiş halde bulundu.
    • Sıfır otomobil alındığında ilk anahtar verilir, bir tanesi yedekte olur.
    • Değeri yaklaşık üçyüz bin lira olan bu marka araçların torpidosunda üçüncü anahtar çıktı.
    02:15Çalıntı Olaylarının Yaygınlığı
    • Bayileri de bildirmedi, böyle bir pozisyon için servislerin veya polisin bilgilendirmesi gerekir.
    • İstanbul Emniyeti Oto Hırsızlık Masası son bir haftada bu yöntemle çalınan yirmiüç araçtan onüç'üne ulaştı.
    • Türkiye'de bu marka araçlardan yüz binlercesi var ama kimse bu modellerinin torpidolarında üçüncü bir anahtar olduğunu bilmiyor.
    02:40Servislerin Tepkisi
    • Servisler bu modeli kullanan kullanıcılara mail ve telefon yoluyla ulaştı.
    • Torpidolarındaki üçüncü anahtarı almalarını istedi.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor