• Buradasın

    2000 Model Polo Comfortline Hatchback Motor Sökme İşlemi

    youtube.com/watch?v=lrGnUqEDM0g

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Klinik Bilgi sayfasından bir araç tamiri sürecini gösteren bir eğitim içeriğidir. Videoda bir ustam ve sunucu, 2000 model Polo Comfortline Hatchback aracının motor sökme işlemini adım adım göstermektedir.
    • Video, aracın sökme aşamalarını detaylı olarak göstermektedir. Önce hava filtresi, gaz enjektörleri ve benzin enjektörleri sökülür, ardından motor boşa çıkartılır ve motor kapağı açılarak pistonlar, segmanlar ve siboplar gösterilir. Motor sökme işlemi tamamlandıktan sonra değişmesi gereken parçalar (termostat, piston, segman, iticiler, kadehler, siboplar, sibop kaydı, sibop lastikleri, bujiler, yağ pompası, triger, kayış seti, v kayışı, dişliler, altüst conta takımı, yatak, gaz teli, gömlek, krank mili, egzantrik ve bilyeler) listelenir. Ayrıca aracın 238 bin kilometrede olduğu ve 9 bin kilometre öncesinde baskı balata, dört disk fren balatası, debriyaj teli, radyatör ve aküde değiştirildiği bilgisi de paylaşılmaktadır.
    00:12Araçın Rektefe Edilmesi İşlemine Başlama
    • Klinik bilgi sayfasından sunulan videoda, bir araç rektefe edilecek.
    • İşlem uzun sürecek ve videolar zaman zaman kesilecek.
    • İşlem hava filtresinin sökülmesiyle başlayıp, gaz enjektörleri ve benzin enjektörleri de sökülerek devam ediyor.
    01:19Motorun Sökülmesi
    • Motor boşa çıkartılacak ve zincirle arabadan çekilecek.
    • Motorun kalbini sökme işlemi gerçekleştiriliyor.
    • Motorun üst kapağı sökülerek pistonlar, segmanlar ve robotların durumu incelenecek.
    03:59Değişmesi Gereken Parçalar
    • Araç 2000 model Polo Comfortline hatchback olarak belirtiliyor.
    • Değişmesi gereken parçalar: devirdayım, termostat, piston, piston başı, segman, iticiler, kadehler, siboplar, sibop kaydı, sibop lastikleri, bujiler, yağ pompası, triger, kayış seti, V kayışı, dişliler, altüst conta takımı, yatak, gaz teli ve bilyeler.
    • Ayrıca gömlek çakılacak, krank mili ve egzantrik bakımdan geçirilecek.
    04:49Aracın Geçmiş Bakımları
    • Araç 2038 binde ve yaklaşık 9 bin kilometre öncesinde baskı balata, dört diskin tamamı fren balatası, debriyaj teli, radyatör ve akü değiştirilmişti.
    • Video serisi devam edecek ve motor yapıldıktan sonra tekrar video çekilecek.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor