Otellerde farklı departmanlarda çalışan personel, görevlerine uygun çeşitli üniformalar giyer: Resepsiyon ve karşılama personeli: Genellikle takım elbise tarzında, zarif detaylarla tamamlanmış kıyafetler. Kat hizmetleri (housekeeping) personeli: Rahat kesimli, nefes alabilen kumaşlardan üretilen üniformalar. Garson ve restoran personeli: Otelin genel tarzına ve restoran konseptine uygun, şık gömlekler, önlükler veya zarif tasarımlar. Aşçı ve mutfak personeli: Nefes alabilen, leke tutmayan ve kolay temizlenebilen kumaşlardan üretilmiş aşçı ceketleri ve şapkaları. Bellboy ve vale personeli: Klasik kesimli ceketler, pantolonlar ve özel aksesuarlar. Spor ve spa merkezi personeli: Nefes alabilen, ter emici kumaşlar. Ayrıca, otel ön büro, satış pazarlama ve misafirlerle birebir iletişim sağlayan orta düzey yönetim çalışanlarının giyim ve üniformaları da her otele göre değişiklik gösterir.