Avokadonun tütsüsü doğrudan yapılmaz, çünkü avokado bir bitki veya çiçek değildir. Ancak, genel tütsü yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Malzemeler: Pamuk ipi, kenevir ipi veya jüt ipi gibi tutuşmayan bir ip, taze çiçekler (örneğin karanfil, gül, lavanta gibi), otlar (adaçayı, defne yaprağı, okaliptüs yaprağı gibi), makas, ısıya dayanıklı bir tabak ve askı. 2. Hazırlık: Çiçeklerdeki ekstra yaprakları temizleyin ve boylarını 15 cm olacak şekilde kısaltın. 3. Demet Oluşturma: Çiçekleri ve otları birleştirerek demet hazırlayın, çiçekleri ortada, büyük yapraklı otları ise en dışa yerleştirerek sağlam bir demet yapın ve iple sıkıca bağlayın. 4. Kurutma: Demetinizi, serin ve kuru bir ortamda baş kısmı aşağı bakacak şekilde asın ve 2-3 hafta kurumaya bırakın. 5. Yakma: Tamamen kuruduktan sonra tütsüyü, ısıya dayanıklı bir tütsülük üzerinde yakarak evinizin mis kokulu çiçek ve ot kokuları ile dolmasını sağlayın.