• Buradasın

    Infaz

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4675 sayılı kanun nedir?

    4675 sayılı kanun, İnfaz Hâkimliği Kanunu olarak bilinir ve 16 Mayıs 2001 tarihinde kabul edilmiştir. Bu kanunun amacı, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular hakkında yapılan işlemler veya bunlarla ilgili faaliyetlere yönelik şikâyetleri incelemek ve karara bağlamaktır. Kanunun diğer bazı hükümleri: - İnfaz hâkimliklerinin kuruluş, görev, çalışma esas ve usullerini düzenler. - Hükümlülerin cezalarının infazı, disiplin tedbirleri ve cezaları gibi konularda kararlar alır. - Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikâyetleri inceler.

    2 yıl altı ceza yatar mı?

    2 yıl altı ceza alan bir kişinin yatarı genellikle olmaz. Yeni infaz düzenlemeleri uyarınca, 30.03.2020 tarihinden önce işlenen suçlar için 6 yıl veya altında hapis cezası alan bir hükümlü doğrudan tahliye olma hakkı kazanır. Ancak, denetimli serbestlik süresi uygulanabilir ve bu süre içinde hükümlü belirli kurallara uymak zorundadır.

    4 ay 15 gün ceza alan ne kadar yatar tekerrürde?

    4 ay 15 gün ceza alan bir kişi, tekerrür durumunda infaz yasalarına göre 1/2 oranında yatar. Bu durumda, 4 ay 15 gün cezanın yarısı olan 2 ay 7,5 gün cezaevinde geçirilecektir.