Zanzibar mutfağı, Hint Okyanusu'nun zengin baharatları, Hint, Arap ve Afrika kültürlerinin etkileriyle benzersiz bir yapıya sahiptir 2.
Zanzibar'da denenmesi gereken bazı yemekler:
- Pilau 12. Baharatlı pilav, et, tavuk veya deniz ürünleriyle hazırlanır 2.
- Zanzibar pizzası 25. Hint ve Afrika etkileri taşıyan, içinde tavuk, sebze veya deniz ürünleri bulunan bir tür gözleme 25.
- Biryani 25. Baharatlı pilav, et, tavuk veya deniz ürünleriyle hazırlanır 2.
- Seafood curry 2. Baharatlı deniz ürünleri sosu, pilav veya ekmekle servis edilir 2.
- Urojo çorbası 25. Mercimek, nohut, pirinç ve et ile hazırlanır 2.
- Mandazi 5. Derin yağda kızartılmış hamurdan yapılan, bazen tarçınla tatlandırılan bir tür donut 5.
Zanzibar'da ayrıca tropikal meyvelerle yapılan tatlılar ve deniz ürünleri de öne çıkar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: