Yemek çubukları (chopstick) kullanımı için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir: 1. Doğru tutuş: Yemek çubuklarından birini, orta-üst bölümü işaret parmağı ile başparmak arasındaki boşluğa dayanacak şekilde tutun. 2. Yiyecekleri tutma: Alttaki çubuğu sabit tutarak, üstteki çubuğu hareket ettirerek yiyecekleri sıkıştırıp tutabilirsiniz. Yemek çubukları ile tüketilebilecek bazı yemekler: - Pirinç pilavı: Çubukları kaşık gibi kullanarak lapa halindeki pirinci alıp tüketebilirsiniz. - Balık ve suşi: İri parçalı besinleri yandan ve tam ortalarından tutarak tüketebilirsiniz. - Çorba: Yosun gibi geniş yüzeyli bitkiler içeren çorbalarda, çubuklara aldığınız yosun parçasını çorbanın taneleri ile doldurarak tüketebilirsiniz.