Buradasın
Yemek fotoğraflarında hangi renk tercih edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek fotoğraflarında doğal ve canlı renkler tercih edilmelidir 2. Bu, yiyeceklerin taze ve çekici görünmesini sağlar.
Önerilen renkler:
- Turuncu, sarı ve yeşil tonları: Meyve ve sebzelerin sağlıklı olduğunu vurgular 2.
- Kırmızı: İştahı artırıcı etkisi nedeniyle sıklıkla kullanılır 23.
Ayrıca, mavi renk genellikle iştah bastırıcı bir etkiye sahip olduğu için daha az tercih edilir 2.
Renk seçiminde ayrıca kontrast da önemli bir faktördür; örneğin, kızarmış bir böreği kızıl bir ahşap rengi yerine daha açık bir tonda çekmek daha iyi olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: