Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavukları yıkamak yerine aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Doğru Pişirme: Tavuğun iç sıcaklığının en az 75°C'ye ulaşmasını sağlayarak zararlı bakterileri öldürmek 12.
- Mutfak Hijyeni: Tavuğu işledikten sonra ellerinizi, mutfak yüzeylerinizi ve kullandığınız aletleri sıcak sabunlu suyla iyice temizlemek 13.
- Çiğ Tavuğu Ayrı Tutma: Çiğ tavukla temas eden her şeyin iyice temizlenmesi ve diğer yiyeceklerden ayrı tutulması 14.
- Kesme Tahtası ve Bıçak Temizliği: Çiğ tavuğu kestiğiniz bıçak ve tahtayı hemen sıcak su ve sabunla yıkamak 2.
Bu önlemler, gıda zehirlenmesi riskini azaltarak sağlıklı bir yemek hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: