Tahta çay kaşığı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
1/2 su bardağı bal 1,
2 su bardağı şeker 1,
1 yemek kaşığı beyaz sirke 1,
1/4 su bardağı su 1,
Ağır tencere,
Tahta kaşık,
Şeker termometresi,
Pasta fırçası,
Plastik kaşık,
Çerez levha veya folyo tava,
Yapışmaz sprey 1.
Yapılışı:
- Bal, şeker, sirke ve suyu ağır bir tencerede karıştırın 1.
- Karışımı orta ateşte, şeker termometresinde 290 ile 310 derece arasında olan sert çatlama aşamasına kadar kaynatın 1.
- Karışımın tencerenin kenarlarına sıçramasına izin vermeyin, bu kristalleşmesine neden olur 1. Tencerenin yanlarını, soğuk suya batırılmış bir pasta fırçasıyla silin 1.
- Karışım sert çatlama aşamasına ulaştığında, ısıdan uzaklaştırın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğudukça istenirse bir damla aromalı öz ekleyebilirsin 1.
- Soğuyan kaşığı, kasenin ucunu kaplayıp doldurarak her bir kaşığı tencereye batırın 1.
- Doldurulmuş kaşığı yapışmaz sprey ile işlem görmüş bir çerez tabakasına veya tepsiye yerleştirin 1.
- Bal sertleşip kuruduktan sonra, kaşıkları ayrı ayrı sarın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: