Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soya sosu, çeşitli şekillerde kullanılarak yemeklere lezzet ve besin değeri katar:
- Tat ve Aroma: Özellikle Asya mutfağında yemeklere derin tat ve aroma katmak için yaygın olarak kullanılır 23.
- Protein Kaynağı: Vegan veya vejeteryan diyeti uygulayanlar için protein kaynağı olarak tercih edilir 2.
- Marinasyon ve Glaze: Et, tavuk ve balık gibi yiyeceklerin marinasyonu ve glaze edilmesi için kullanılır 34.
- Sebze ve Makarna: Sebze yemeklerinde ve makarnalarda da sıklıkla kullanılır 23.
- Antioksidan ve Mineraller: Riboflovin, B6, B3 vitaminleri ve magnezyum, bakır, manganez gibi mineraller içerir, bu da bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini destekler 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: