Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebzelik üretiminde genellikle yüksek kaliteli plastik malzemeler kullanılır 13. Bu plastikler, gıda ile doğrudan temas edebilecek şekilde güvenli kabul edilir ve aşağıdaki özelliklere sahiptir:
- Hafiflik 1. Sebzeliklerin taşınmasını kolaylaştırır 1.
- Suya dayanıklılık 1.
- Kimyasallara, sıcaklığa ve darbelere karşı dayanıklılık 1.
Plastik sebzeliklerde kullanılan bazı plastik türleri:
- 5 numaralı PP plastik 5. Bulaşık makinesinde yıkanabilir ve mikrodalgada kullanıma uygundur 5.
- 2 numaralı HDP plastik 5. En sağlıklı plastik türlerinden biri olarak kabul edilir 5.
BPA içermeyen plastiklerin tercih edilmesi, sağlık açısından önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: