• Buradasın

    Seasoning oil nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Seasoning yağı (sezonlama yağı) kullanımı şu adımları içerir:
    1. Temizleme: Yağ uygulamadan önce pan veya ızgarayı sıcak sabunlu su ile iyice temizleyin ve durulayın 13.
    2. Kurutma: Pan veya ızgaranın tamamen kurumasını sağlayın, su kalıntısı kalmamalıdır 13.
    3. Yağ Uygulama: Çok ince bir tabaka halinde sezonlama yağını pan veya ızgaranın içine ve dışına sürün 23. Ne çok fazla ne de çok az yağ kullanmak önemlidir 2.
    4. Polimerizasyon: Yağı yaymak için temiz bir bez veya kağıt havlu kullanın ve fazla yağı silin 23.
    5. Isıtma: Fırını, kullandığınız yağın duman noktasının 25-50 derece üzerindeki bir sıcaklığa ısıtın ve pan veya ızgarayı içine yerleştirin 3. Yaklaşık bir saat pişirin ve ara ara kontrol edin 3.
    6. Soğutma: Fırın kapağını aralık bırakarak pan veya ızgaranın yavaş yavaş soğumasını bekleyin 3.
    Önerilen sezonlama yağları arasında flaxseed, canola, grapeseed, avokado ve hindistancevizi yağı bulunur 15. Bu yağlar, yüksek oranda doymamış yağ içermeli, nötr bir tada sahip olmalı ve yüksek duman noktasına sahip olmalıdır 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: