Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Seasoning yağı (sezonlama yağı) kullanımı şu adımları içerir:
- Temizleme: Yağ uygulamadan önce pan veya ızgarayı sıcak sabunlu su ile iyice temizleyin ve durulayın 13.
- Kurutma: Pan veya ızgaranın tamamen kurumasını sağlayın, su kalıntısı kalmamalıdır 13.
- Yağ Uygulama: Çok ince bir tabaka halinde sezonlama yağını pan veya ızgaranın içine ve dışına sürün 23. Ne çok fazla ne de çok az yağ kullanmak önemlidir 2.
- Polimerizasyon: Yağı yaymak için temiz bir bez veya kağıt havlu kullanın ve fazla yağı silin 23.
- Isıtma: Fırını, kullandığınız yağın duman noktasının 25-50 derece üzerindeki bir sıcaklığa ısıtın ve pan veya ızgarayı içine yerleştirin 3. Yaklaşık bir saat pişirin ve ara ara kontrol edin 3.
- Soğutma: Fırın kapağını aralık bırakarak pan veya ızgaranın yavaş yavaş soğumasını bekleyin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: