Ramen kasesi ve yemek çubukları (çubukları) şu şekilde kullanılır: Ramen Kasesi: Çorba Ekleme: Ramen kasesine önce sıcak çorba dökülür. Garnitür Ekleme: Üzerine dilimlenmiş et, haşlanmış yumurta, taze soğan, nori yaprağı ve menma gibi garnitürler eklenir. Servis: Ramen, taze ve sıcakken servis edilir. Yemek Çubukları (Çubuklar): Erişteleri Döndürme: Yemek çubukları ile erişteler döndürülerek topaklanmaları önlenir. Et Suyunu Yudumlama: Et suyu, doğrudan kaseden yudumlanabilir; bu, Japon kültüründe kabul edilebilir ve yemeği takdir ettiğinizi gösterir. Alternatifler: Yemek çubuklarını kullanmayı zor bulan kişiler, bir kaşık kullanabilir. Yemek çubuklarını kullanırken, onları kaseye dik olarak sokmamak ve başka bir kişinin yemek çubuklarına yiyecek aktarmaktan kaçınmak gerekir; bu, Japon kültüründe yasla ilgili ritüellere benzer.