Portakallı kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Tüm malzemelerin (özellikle yumurta ve şeker) oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 24.
- Portakal Kabuğunun Rendelenmesi: Portakalın kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarına denk getirmemeye özen gösterin 5.
- Harcın Mikserle Çırpılması: Hazırlanan kek harcını bir kez mikserden geçirmek, topaklanma oluşmasını önleyebilir 2.
- Fırının Önceden Isıtılması: Keki pişirmeden önce fırını önceden ısıtmak önemlidir 35.
- Pişirme Süresi: Kek, 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirilmelidir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: