Pilavın püf noktaları şunlardır:
- Pirinçlerin Yıkanması: Pirinçler, nişastasından arındırmak için iyice yıkanmalıdır 12.
- Su Oranı: Her 1 bardak pirinç için 1,5 bardak su kullanılmalıdır 13. Önceden suda bekletilmişse su miktarı biraz azaltılmalıdır 1.
- Tencere Seçimi: Pilav tenceresi olarak alçak ve yayık tencereler tercih edilmelidir 1.
- Yağ Kullanımı: Tereyağı, pilava lezzet katar 13. Kavurma aşamasında bir miktar zeytinyağı da eklenebilir 3.
- Pişirme Aşaması: Kaynar su eklendikten sonra birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı şeker eklenmelidir 1. Pilav, kısık ateşte pişirilmelidir 4.
- Demlenme: Pilav piştikten sonra tencere ile kapak arasına temiz bir mutfak havlusu konularak demlendirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: