• Buradasın

    Pilavın püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pilavın püf noktaları şunlardır:
    1. Pirinçlerin Yıkanması: Pirinçler, nişastasından arındırmak için iyice yıkanmalıdır 12.
    2. Su Oranı: Her 1 bardak pirinç için 1,5 bardak su kullanılmalıdır 13. Önceden suda bekletilmişse su miktarı biraz azaltılmalıdır 1.
    3. Tencere Seçimi: Pilav tenceresi olarak alçak ve yayık tencereler tercih edilmelidir 1.
    4. Yağ Kullanımı: Tereyağı, pilava lezzet katar 13. Kavurma aşamasında bir miktar zeytinyağı da eklenebilir 3.
    5. Pişirme Aşaması: Kaynar su eklendikten sonra birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı şeker eklenmelidir 1. Pilav, kısık ateşte pişirilmelidir 4.
    6. Demlenme: Pilav piştikten sonra tencere ile kapak arasına temiz bir mutfak havlusu konularak demlendirilmelidir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir