Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zencefil, papatya çayıyla kombinlendiğinde, çayın sağlığa olan faydalarını artırabilir 2. Zencefilin anti-inflamatuar özellikleri vardır ve sindirim sistemini destekler 24. Ayrıca, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlayabilir 2.
Zencefilli papatya çayı yapmak için, taze zencefili soyup ince dilimler halinde kesmek, bir tencerede suyu kaynattıktan sonra dilimlenmiş zencefili eklemek ve 5-10 dakika kaynamaya bırakmak, ardından kurutulmuş papatya çiçeklerini ekleyip 5-7 dakika demlenmesini beklemek gerekir 4. Son olarak, bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz 4.
Herhangi bir sağlık sorunu olan bireylerin, bu tür bitkisel çayları tüketmeden önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmaları önerilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: