Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta tezgah ve dolaplar ayrı olabilir.
Mutfak düzeni genellikle şu şekilde ayrılır:
- Hazırlık Ünitesi: Sebze, meyve ve etlerin depolanıp kullanıma hazırlandığı alandır 1. Bu bölümde kesme, karıştırma, soyma, doğrama gibi işlemler yapılır ve lavabolar, çalışma tezgahları, mikserler ve doğrayıcılar bulunur 1.
- Pişirme Ünitesi: Yemeklerin pişirildiği bölümdür 1. Ocaklar, fırınlar ve diğer pişirme ekipmanları bu alanda yer alır 13.
- Depolar: Mutfak malzemelerinin saklandığı alanlardır 1. Dolaplar ve raflar, sık kullanılan ve nadiren kullanılan eşyaların düzenlenmesi için kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: