Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta meyve ve sebze dolabının nereye konması gerektiği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, meyve ve sebzelerin buzdolabında saklanması için şu öneriler dikkate alınabilir:
- Meyve ve sebzeleri yıkamadan saklamak 24. Yıkanmış meyve ve sebzeler, yıkanmamış olanlara göre daha hızlı bozulur 24.
- Etilen gazı salgılayan meyveleri ayrı tutmak 4. Muz, elma, avokado ve karpuz gibi etilen gazı salgılayan meyveler, diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşma hızını artırabilir 4.
- İdeal sıcaklıkta saklamak 4. Meyve ve sebzeler için genellikle 2-4 derece arası sıcaklık uygundur 4.
- Havalandırmak 4. Patates, soğan, sarımsak ve tatlı patates gibi kök sebzeler kuru ve havalandırılan alanlarda saklanmalıdır 4.
- Plastik poşet kullanmamak 45. Plastik poşetler nem ve havayı hapsederek sağlıksız bir ortam yaratır 45. Kağıt havlu veya uygun kaplar kullanılmalıdır 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: