Buradasın
Mutfakta hangi raflar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta çeşitli raflar kullanılır, bunlar genellikle işlevlerine göre üç ana kategoriye ayrılır:
- Alt Raf: Genellikle daha düşük sıcaklıklarda ve yoğun ısı ile pişirme yapmak için kullanılır 1. Sulu yemekler, pizza ve kek gibi tarifler için uygundur 1.
- Orta Raf: Eşit ısı dağılımı sağladığı için ekmek, börek ve fırın yemekleri gibi birçok tarif için idealdir 1.
- Üst Raf: Yemeklerin üst kısmını kızartmak veya peynirleri eritip kızartmak gibi işlemler için kullanılır 1. Ayrıca, gratin yapmak ve etin üst kısmının hızlıca karamelize olmasını sağlamak için de tercih edilir 1.
Bunun yanı sıra, açık raflar da mutfakta sıkça kullanılır ve şu amaçlarla değerlendirilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: