Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midilli Adası'nda Yenebilecek Bazı Lezzetler:
- Saganaki: Bal, sarımsaklı sos, yumurta ve un ile yapılan bir çeşit peynir kızartması 15.
- Yunan Salatası (Horiatiki): İri kıyılmış domates, salatalık, soğan ve biberden oluşan, üzerine Feta peyniri eklenen bir salata 14.
- Mantar Köftesi (Mushroom Balls): Küçük parçalar haline getirilen mantarların tuzlanıp kurutulduktan sonra ekmek ufantıları, soğan, yumurta ve baharatlarla karıştırılıp kızartılmasıyla yapılan bir yemek 1.
- Souvlaki: Büyük et parçalarının şişlere dizilerek yapılan bir yemek 1.
- Kalamar Tava: Kalamar halkalarının un ve yumurtaya batırılıp kızartılmasıyla yapılan bir meze 5.
- Dolmades: Renkli dolma biberlerin soğan, havuç rendesi, dereotu, kuru nane ve pirinçle doldurulup genellikle yoğurt veya tzatziki ile servis edilmesiyle yapılan bir yemek 4.
Midilli Adası'nda İçilebilecek Bazı İçecekler:
- Uzo: Adanın en meşhur alkollü içeceği 4.
- Retsina: Reçine ile tatlandırılmış beyaz şarap 5.
- Sakızlı Rakı: Sakız reçinesi aromalı rakı 5.
Bazı Restoran Önerileri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: