Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangalın yumuşak olması için şu adımlar izlenmelidir:
- Doğru Et Seçimi: Antrikot, bonfile gibi aşırı yağa sahip olmayan ancak yumuşak olan et kesimleri tercih edilmelidir 23.
- Marine Etme: Eti yumuşatmak ve lezzetli hale getirmek için marine etmek önemlidir 35. Bunun için asidik malzemeler (limon suyu, sirke, yoğurt) ve baharatlar kullanılabilir 35.
- Oda Sıcaklığında Bekletme: Buzdolabından çıkan soğuk etin mangalda pişirilmesi sertliğe neden olabilir, bu yüzden etin oda sıcaklığına gelmesi sağlanmalıdır 35.
- Kömür Düzeni: Kömürlerin ızgarayla aralarında en az 5 cm kalacak şekilde yerleştirilmesi ve eşit dağılmalarının sağlanması gerekir 1.
- Pişirme Tekniği: Etleri yüksek ısıda pişirmek ve çatal yerine maşa kullanarak çevirmek önerilir 2. Ayrıca, etlerin her iki tarafının da eşit şekilde pişmesi için aralıklı olarak çevrilmesi gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: