Levrek balığının en lezzetli şekilde pişirilmesi için birkaç yöntem önerilmektedir:
- Tavada Levrek: Levrek filetolarını tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edip, orta ateşte tavada her iki tarafını 4-5 dakika pişirmek 13. Pişme sırasında üzerine limon dilimleri ekleyerek tatlandırabilirsiniz 1.
- Fırında Levrek: Levrekleri temizleyip, içlerini yıkadıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, ince doğranmış sarımsak ve limon suyu ekleyin 1. 180°C’de yaklaşık 25-30 dakika pişirin 12.
- Izgarada Levrek: Levrekleri zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ile marine edin 3. Izgarayı yüksek ısıda ısıtıp, her iki tarafını yaklaşık 4-5 dakika pişirin 1.
Bu yöntemler, levreğin doğal lezzetlerini koruyarak, balığın hem yumuşak hem de çıtır olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: