Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kümeç, farklı yörelerde farklı anlamlar taşıyabilir:
- Karadeniz Bölgesi: Kömeç, genellikle Karadeniz mutfağına özgü bir börek türüdür 2. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde yaygın olarak tüketilir 2.
- Antakya: Antakya yöresine ait bir kömeç tarifi bulunmaktadır 3.
- Zonguldak: Cevizli kömeç, Zonguldak yöresine ait bir lezzettir 3.
- Gümüşhane ve Artvin: Gümüşhane ve Artvin yörelerinde köme olarak bilinen bir tür cevizli sucuk yapılır 3.
Ayrıca, mısır unundan yapılan ve içine ceviz konularak külde pişirilen bir çörek de kümeç olarak adlandırılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: