Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konyak çeşitleri yaşlanma süresi ve kullanılan üzümler gibi farklı özelliklere göre sınıflandırılır 1. Başlıca konyak çeşitleri şunlardır:
- VS (Very Special): En az iki yıl meşe fıçılarda dinlendirilmiş konyaklar için kullanılır 12. Genellikle daha genç ve hafif bir tat profiline sahiptir 1.
- VSOP (Very Superior Old Pale): En az dört yıl meşe fıçılarda yaşlandırılan konyaklar için kullanılır 12. Dengeli bir aromaya ve daha derin bir tada sahiptir 1.
- XO (Extra Old): En uzun süre yaşlandırılan konyak çeşididir ve en az on yıl fıçıda olgunlaşması gerekir 12. Bu nedenle zengin bir tat profili ve karmaşık aromatik yapıya sahiptir 1.
Ayrıca, Fine Champagne ve Metropolis gibi özel konyak çeşitleri de bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: