Karnabaharın en lezzetli hali olarak şu tarifler öne çıkmaktadır:
- Sodalı Karnabahar Kızartması: Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan bu tarif için karnabaharlar haşlanıp, soğuk sosla kaplanarak kızgın yağda kızartılır 1.
- Karnabahar Graten: Karnabahar, kaşar peyniri, süt ve un ile hazırlanan bu yemek, fırında pişirilerek ana yemek olarak sunulur 2.
- Karnabahar Köftesi: Haşlanmış karnabahar, yumurta, galeta unu ve baharatlarla yoğrularak minik köfteler yapılıp tavada kızartılır 3.
- Yoğurt Soslu Karnabahar Pane: Galeta unu, maden suyu ve limon suyu ile hazırlanan yoğurt sosuyla zenginleştirilen karnabahar pane, atıştırmalık olarak sunulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: