Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın en güzel hali olarak değerlendirilebilecek birkaç pişirme yöntemi:
- Fırında Soslu Karnabahar: Küçük boy bir karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın 2. Bir karıştırma kabına 6 yemek kaşığı mısır unu, 1 şişe maden suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurta, 2 diş sarımsak, karabiber, zerdeçal, kimyon, kekik ve pul biber ekleyip karıştırın 2. Karnabaharları bu sosa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirin 23.
- Beşamel Soslu Karnabahar: Orta boy bir karnabaharı küçük parçalara ayırıp tuzlu suda hafifçe haşlayın 4. Haşlanmış karnabaharları fırın kabına yerleştirin 4. Ayrı bir tavada sıvı yağ ile soğanı kavurun, rendelenmiş havucu ekleyip birkaç dakika soteleyin, kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin 4. Domates salçasını ekleyip karıştırın, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlarla tatlandırın 4. Unu sıvı yağ ile kavurun, kavrulan una azar azar süt ekleyerek beşamel sosu hazırlayın 4. Kıymanın üzerine beşamel sosu döküp her yerine eşit dağılmasını sağlayın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 4.
- Karnabahar Köftesi: Küçük parçalara böldüğünüz karnabaharı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, süzüp ezerek püre haline getirin 4. Püreye 2 adet yumurta, 4 dal ince kıyılmış yeşil soğan, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 3 yemek kaşığı galeta unu ve 3 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın 4. Yumuşak ama şekil alabilen bir kıvam elde edin, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin 4. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: