Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonların Dansuke karpuzu nasıl yetiştirdiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak karpuz yetiştirme süreci şu adımları içerir:
- Toprak Hazırlığı: Yağışlar gelmeden önce toprak sürülmeli ve mineral açısından zengin bir toprak oluşturulmalıdır 2.
- Ekim: Tohumlar, aralarında 75 cm olacak şekilde toprağa gömülür 2.
- Bakım: Tohumlar çimlenene kadar bol sulama yapılmalı, büyüme evresinde nemli bir ortam sağlanmalıdır 2.
- Hasat: Tohum ekiminden yaklaşık 90 gün sonra, fidenin çiçeklenmesinden ise 50 gün sonra hasat yapılabilir 2.
Dansuke karpuzunun özel bir yetiştirme yöntemi olup olmadığı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: