Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karaciğer sağlığını iyileştiren yiyecekler:
- Zeytin ve zeytinyağı: Güçlü antioksidanlar ve E vitamini içerir 1.
- Turpgiller: Lahana, karnabahar, brokoli gibi sebzeler yüksek lif içerir 14.
- Badem, fındık ve kabak çekirdeği: E vitamini ve protein kaynağıdır 1.
- Balık ve tavuk: Omega-3 yağ asitleri ve protein içerir 12.
- Sarımsak, zencefil ve zerdeçal: Antioksidan ve iltihap giderici etkileri vardır 14.
- Yaban mersini, elma, üzüm ve greyfurt: Polifenol ve antioksidanlar içerir 12.
- Yulaf ezmesi: Lif bakımından zengindir 14.
- Chia ve keten tohumu: Lif ve omega-3 yağ asitleri sağlar 14.
- Yeşil çay ve kahve: Antioksidan içerir, ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır 124.
Karaciğer sağlığını kötüleştiren yiyecekler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: