Buradasın
GAP Projesi ile bölgede hangi ürünler yetiştirilmeye başlanmıştır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
GAP Projesi ile bölgede yetiştirilmeye başlanan bazı ürünler:
- Pamuk 25. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye pamuk üretiminin yarısından fazlasını karşılamaktadır 25.
- Kırmızı mercimek 25. Ülke genelinde yetiştirilen kırmızı mercimeğin %93,5'i GAP Bölgesi'nden karşılanmaktadır 25.
- Antep fıstığı 25. Bölgede Antep fıstığı üretimi de önemli bir yer tutmaktadır; Türkiye'deki Antep fıstığı üretiminin %91,7'si bu bölgeden karşılanmaktadır 25.
- Durum buğdayı 25. Türkiye'de üretilen durum buğdayının %32,5'i GAP Bölgesi'nden sağlanmaktadır 25.
- Soya fasulyesi, çilek, kinoa 5. Sulanabilir alanların artmasıyla bu ürünlerin de bölgede yetiştirilmesi denenmektedir 5.
Ayrıca, bölgede buğday, arpa, susam, çeltik, üzüm, tütün ve zeytin de yetiştirilmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: