Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
ETKO'nun açılımı Ekolojik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon'dur 1. ETKO sertifikası, gıdaların organik olduğunu ifade etmek için verilen bir sertifikadır 1. Bu sertifika hem doğal hem de sürdürülebilir gıda üretimini destekler 1.
ETKO, 1996 yılında merkezi İzmir’de yerli bir sertifikasyon kuruluşu olarak kurulmuş ve uluslararası alanda denetim ve sertifikasyon işlemleri yürütmektedir 2.
Ancak, bir ürünün “doğal, naturel, katkısız, hormonsuz, saf, iyi tarım, köy ürünü, çiftlikten, ev yapımı, sağlıklı” gibi ifadelerle pazarlanması organik olduğu anlamına gelmez 5. Organik gıda ürünleri, Avrupa Birliği Organik Tarım Mevzuatıyla uyumlu, T.C. Organik Tarım Kanunu ve Organik Tarım Yönetmeliği'ne uygun olarak üretilip, Tarım Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Organik Sertifika Kuruluşları tarafından laboratuvar analizleri ile denetlenerek sertifikalanır 5.
Daha fazla bilgi için ETKO'nun resmi web sitesi etko.com.tr ziyaret edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: