Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et kesme tahtası şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Malzeme: En uygun malzeme plastik (polietilen) olarak kabul edilir 13. Gözenekli yapısı olmayan, su ve nem barındırmayan, bakteri oluşumuna sebep vermeyen ve bıçakların ömrünü kısaltmayan bir materyaldir 1.
- Renk Kodu: Uluslararası standartlara göre, et kesmek için kırmızı renkli kesme tahtaları kullanılmalıdır 14.
- Kalınlık ve Ebat: Çalışma tezgahının fiziki yapısına uygun kalınlıkta ve genişliklerde seçilmelidir 1.
- Temizlik: Bulaşık makinesinde yüksek sıcaklıklarda yıkanabilir 1. Uzun süreli kullanımlarda oluşan çizikler için tahtanın üzerindeki tabakayı sıyırma işlemi yaptırılabilir 1.
Bu özellikler, çapraz bulaşmayı önleyerek gıda hijyenini artırmaya yardımcı olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: