Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et kesme tahtası seçerken şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Malzeme: Ahşap veya bambu gibi doğal ve sert malzemeler tercih edilmelidir 124. Ahşap, darbeyi yumuşatan esnek dokusu sayesinde etin dağılmasını önler 1.
- Renk: Uluslararası kodlamaya göre, kırmızı renkli tahtalar et kesmek için kullanılır 23.
- Kolay Temizlenebilirlik: Gözeneksiz ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olması, bakteri oluşumunu engeller 34.
- Dayanıklılık: Bıçak darbelerine karşı dayanıklı olmalı ve çabuk aşınmamalıdır 24.
- Boyut: Çalışma tezgahının yapısına uygun kalınlık ve genişlikte olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: