Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demlik çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Cam Demlik: Sağlıklı, zehirli madde içermeyen ve şeffaf bir yapıya sahiptir 14. Ancak, ısıyı uzun süre tutamaz ve çok sıcakken buzdolabına konulmamalıdır 1.
- Seramik Demlik: Doğal ısı tutma özelliği ve sıvıyı sızdırmama avantajı vardır 1. İç kısmının sırlı olup olmadığı kontrol edilmelidir 1.
- Porselen Demlik: Yoğun beyaz renge sahip, yarı saydam ve oldukça sert bir malzemedir 1. Isıyı daha fazla tuttuğu için çayın sıcak kalmasını sağlar 14.
- Çelik Demlik: Paslanmaz çelikten yapılır, dayanıklı ve uzun ömürlüdür 14. Ocağa konulabilir ve sıcaklık koruması iyidir 2.
- Emaye Demlik: Sağlıklı, çeşitli renklerde ve desenlerde bulunabilen bir demlik türüdür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: