• Buradasın

    Çölyaklılar ne yiyemez?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çölyaklılar, gluten içeren yiyecekleri tüketmemelidir 13. Bu yiyecekler arasında:
    • Tahıllar: Yulaf, buğday, çavdar ve arpa ile yapılan tüm yiyecekler 13.
    • Süt ürünleri: Gluten eklenmiş sütlü tatlılar ve bulgur eklenmiş sütlü çorbalar 1.
    • Et ürünleri: Kıymalı yemekler, unla kızartılmış balık, ekmekli köfte 1.
    • İşlenmiş gıdalar: Konserve et, balık bazlı soslar, hazır gıdalar 1.
    • Yağ ve çeşniler: Ketçap, hazır salça, krema, fındık, fıstık, kaymak 1.
    Güvenli yiyecekler ise mısır, pirinç, patates, soya unu ve tüm sebzeler ile meyvelerdir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir