Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay demliğinin taşmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yanlış su sıcaklığı: Kaynar suyu doğrudan çay yapraklarının üzerine dökmek, çay yapraklarını yakabilir ve suyun taşmasına neden olabilir 12. İdeal su sıcaklığı 85-95 derece arasında olmalıdır 1.
- Demleme süresi: Çayın uzun süre demlenmesi, tadının acılaşmasına ve demliğin taşmasına yol açabilir 23. Demleme süresi genellikle 15-20 dakika arasında olmalıdır 3.
- Aşırı çay yaprağı: Kullanılan çay miktarının fazla olması, çayın yoğun ve acı olmasına neden olabilir 2. Her bardak için 2 çay kaşığı çay kullanılması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: