Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bitki çayı için cam demlik mi porselen demlik mi tercih edilmesi gerektiği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
Cam demlikler, özellikle yeşil çay, beyaz çay ve oolong çayı gibi aşırı ısı gerektirmeyen narin bitki çayları için uygundur 4. Ayrıca, kokulu veya aromatik etkili maddelerin kaybını önlemek için de cam demlik kullanılması önerilir 2.
Porselen demlikler ise siyah çaylar için daha uygundur 34. Porselenin ısıyı daha iyi muhafaza ettiği ve çayın tadını daha iyi çıkardığı düşünülmektedir 3.
Sonuç olarak, bitki çayı demlemek için hem cam hem de porselen demlikler kullanılabilir, tercih kişisel zevklere ve çayın türüne göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: