Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvanın kararmaması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Limon Suyu: Ayvaları kesmeden önce limonlu suya batırmak, oksidasyonu engelleyerek kararmasını önler 14.
- Hava Almayacak Şekilde Saklama: Ayvaları kesip dilimledikten sonra hava almayacak şekilde kapalı bir kapta veya streç filmle sarılarak saklamak 1.
- Saklama Poşetleri: Ayvaları saklama poşetlerine koyarak hava almasını engellemek 1.
- Hemen Tüketme: Ayvaları kestikten sonra hızlı bir şekilde tüketmek, kararmasını engelleyebilir 1.
Ayrıca, ayvaları düşük sıcaklıklarda depolamak da metabolizmayı yavaşlatarak kararmayı önler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: