Avokadoya ilk gübreleme, dikimden sonra fidanın gelişmeye başladığı andan itibaren yapılmalıdır. Genç avokado ağaçlarında azotlu gübreleme, her yıl artan miktarlarda ve dikkatlice yapılmalıdır. 1. yıl: Ağaç başına yılda toplam 50 gram saf azot (250 gram amonyum sülfat) verilmelidir. 2. yıl: Ağaç başına yılda toplam 100 gram saf azot (500 gram amonyum sülfat) verilmelidir. 3. yıl: Ağaç başına yılda toplam 150 gram saf azot (750 gram amonyum sülfat) verilmelidir. 4. yıl: Ağaç başına yılda toplam 200 gram saf azot (1000 gram amonyum sülfat) verilmelidir. Gübreler, genç ağaçların gövdesine temas ettirilmemeli, gövdeden yaklaşık 20-50 cm uzaklıktaki taç izdüşüm bölgesine verilmelidir. Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak ve yaprak analizi yaptırılmalıdır.