Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yangın vanaları, bir yangın söndürme sisteminde su akışını kontrol ederek çalışır 2.
Çalışma şekilleri:
- Aç-kapa (on-off) kontrol: Pilot devrede 3/2 yollu bir seçici valf bulunur 1. Giriş basıncı kontrol haznesine verildiğinde vanayı kapatır, basınç tahliye edildiğinde ise vana açılır 1.
- Modülasyonlu kontrol: Kontrol vanası istenilen değere ulaşıncaya kadar açılır ve bu değerde açma ve kapama kuvvetleri eşitliği sağlanarak vana o değeri sabit tutacak şekilde kalır 1.
Yangın vanaları, yangın alarm sistemi tarafından otomatik olarak veya manuel olarak bir itfaiyeci tarafından etkinleştirilebilir 2. Bazı vanalarda, yangını algılamak ve vanayı harekete geçirmek için ısıya duyarlı bir eleman veya hidrolik/pnömatik aktüatör kullanılır 2.
Vanaların uygun montajı, bakımı ve test edilmesi, bir yangın durumunda güvenilirliklerini ve etkinliklerini sağlamak için önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: