• Buradasın

    Solidworks düzlem nasıl yamultulur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SolidWorks'te düzlemin nasıl yamultulacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, düzlem oluşturmak veya düzenlemek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    • Düzlem Oluşturma:
      • Referans Geometri araç çubuğundaki "Düzlem" düğmesine veya "Ekle" menüsünden "Referans Geometri" > "Düzlem" seçeneğine tıklayın 23.
      • PropertyManager'da, "İlk Referans" için bir nesne seçin ve düzlemi "Paralel", "Dik" gibi seçeneklerle değiştirin 2.
      • Gerekirse "İkinci Referans" ve "Üçüncü Referans" seçin 2.
      • Düzlemin tamamen tanımlandığından emin olun ve "Oluştur" düğmesine tıklayın 2.
    • Düzlem Düzenleme:
      • "Sketch Düzlemi Düzenle" komutunu kullanarak mevcut bir sketch'i yeni bir düzleme taşıyabilirsiniz 5.
    Daha fazla bilgi ve destek için SolidWorks yardım dokümanlarına veya eğitim videolarına başvurulması önerilir.

    Konuyla ilgili materyaller

    SolidWorks'te düzlem nasıl döndürülür?

    SolidWorks'te düzlem döndürme işlemi yapılamaz çünkü düzlem, döndürülebilir bir nesne değildir. Ancak, bileşenler ve parçalar döndürülebilir. Bir bileşeni döndürmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: Triad kullanarak: Bileşene sağ tıklayıp "Triad ile Taşı" seçeneğini seçerek, bir halka seçip sürükleyerek döndürme yapılabilir. Özellik Yöneticisi (PropertyManager) ile: "Bileşeni Döndür" (Montaj araç çubuğu) veya "Araçlar > Bileşen > Döndür" seçeneği ile döndürme yapılabilir. Sürükleyerek döndürme: Bileşene sağ tıklayıp sürükleyerek, kendi serbestlik derecesi içinde döndürme yapılabilir. Ayrıca, "Çizim Oluştururken ve Düzenlerken Görünümü Çizim Düzlemine Normal Olarak Otomatik Döndür" seçeneğini etkinleştirerek, çizim düzlemine dik bir görünüm elde edilebilir.

    Solidworkste düzlem değiştirme nasıl yapılır?

    SOLIDWORKS'te düzlem değiştirmek için şu adımlar izlenir: 1. Sketch'i seçin. 2. Eski düzlemi temizleyin. 3. Yeni yüzey veya düzlem seçin. 4. Kontrol edin. Ayrıca, FeatureManager tasarım ağacında çizimi seçip "Düzenle, Çizim Düzlemi" seçeneğine tıklayarak veya çizime sağ tıklayıp "Çizim Düzlemini Düzenle" seçeneğini seçerek de düzlem değiştirilebilir.